Actualități

Dorin Chirtoacă, scrisoare deschisă către partenerii europeni

Distribuiți acest articol!

Primarul capitalei Dorin Chirtoacă adresează o scrisoare deschisă partenerilor europeni în semn de protest față de abuzurile organelor procuraturii și încălcărilor care au loc în dosarul său. Scrisoarea este adresată Uniunii Europene, Consiliului Europei, ambasadelor Uniunii Europene în Moldova și Ambasadei Statelor Unite în Moldova, transmite IPN.

Potrivit lui Dorin Chirtoacă, dosarul său a fost trimis în judecată cu încălcarea legii, neavând posibilitatea de a-l studia și de a vedea materialele ce le conține. „Astăzi m-am prezentat la procuratură pentru a continua studierea materialelor dosarului așa cum am fost chemat vineri, 21 iulie. În loc să-mi fie prezentate materialele, mi s-a adus la cunoștință că procurorul de caz a plecat în concediu, iar dosarul este trimis în judecată, cu încălcarea legii, fără să avem posibilitatea să-l studiem pană la capăt și fără sa vedem pe video confruntările, alte materiale etc.”, scrie Dorin Chirtoacă.

Potrivit primarului, o altă acțiune calificată drept abuz este faptul că, conform Codului de Procedură, a trebuit să formuleze cereri, demersuri și întrebări. „Nu am nimic cu cei care se ocupă propriu-zis de dosar, probabil își fac doar meseria, dar toate luate împreună, așa cum este descris și în scrisoare arată cu totul altceva, decât se pretinde a fi…”.

În scrisoare, Dorin Chirtoacă descrie mai multe acțiuni calificate drept abuzuri, care au loc în dosarul său. El scrie că departamentele Primăriei se află sub presiune, iar angajații precum și persoane fizice sunt obligate să facă declarații false împotriva sa. În loc să facă public cazul său, așa cum a solicitat, procurorii au emis doar un comunicat de presă care conținea acuzații și cererea de suspendare a sa printr-o decizie a Consiliului municipal, cu toate că Consiliul nu are o astfel de competență, etc.

Dorin Chirtoacă este învinuit de corupere pasivă, acceptarea și primirea, prin mijlocitor, a bunurilor ce nu i se cuvin pentru a îndeplini și a grăbi îndeplinirea unei acțiuni. De asemenea, primarul capitalei este învinuit că a comis şi infracțiunea de trafic de influență.

IPN


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button