MAGAZIN

Dosarul în care este cercetat viceprimarul Nistor Grozavu, trimis în judecată. Riscă până la trei ani de închisoare

Distribuiți acest articol!

Dosarul în care este cercetat viceprimarul Chișinăului, Nistor Grozavu, și omul de afaceri Alexandru Pincevschi, a fost trimis în judecată. Cei doi vor apărea pe banca acuzaților în dosarul fraudării licitațiilor privind amenajarea parcărilor cu plată.

În fapt, omului de afaceri i se incriminează că a organizat și instigat persoane cu funcții de răspundere din cadrul Primăriei mun. Chișinău, în vederea organizării unui concurs inechitabil, cu desemnarea unui câștigător prestabilit care urma să gestioneze parcările cu plată din mun. Chișinău.

Potrivit unui comunicat emis de Procuratura Anticorupție, viceprimarul Chișinăului este acuzat de depășirea vădită a atribuțiilor de serviciu, contribuind la derularea unei licitații neloiale, cu minimalizarea concurenței. Acesta a semnat contractul de parteneriat public – privat dintre Primăria mun. Chişinău şi o companie nerezidentă înregistrată în Austria, în lipsa aprobării Consiliului Municipal Chișinău.

Clauzele contractului respectiv erau în detrimentul municipiului Chișinău, acestea fiind avantajoase doar companiei câștigătoare.

Dacă cei doi figuranți pe dosar vor fi găsiți vinovați de către instanța de judecată, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 3 ani, fiind impuși să suporte cheltuielile judiciare.

Nistor Grozavu a fost reținut pe 25 aprilie 2017. Tot atunci, CNA a reținut șapte persoane care sunt cercetate penal pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu şi abuz într-un dosar de corupţie ce vizează selectarea companiei ce urma să se ocupe de amenajarea parcărilor cu plată în Chișinău.

Ulterior, la 30 mai 2017, Nistor Grozavu a fost eliberat din arest și plasat sub control judiciar. A doua zi, viceprimarul a revenit la Primărie.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button