Actualități

Dosarul Mariei Tertea, trimis în judecată! Magistrata este acuzată de trafic de influență

Distribuiți acest articol!

Dosarul magistratei de la Judecătoria Chișinău, Maria Tertea, a fost transmis în judecată. Ea a fost reținută acum două luni în flagrant cu mită și va compărea pe banca acuzaților împreună cu cel care i-ar fi oferit banii. Procuratura Anticorupție a anunțat că a finalizat dosarul de învinuire a celor doi pentru două episoade de trafic de influență.

Cele două dosare în privința judecătorului au fost inițiate prin ordonanța procurorului general, ulterior ambele fiind conexate într-o procedură unică.

Magistrata a fost reținută în flagrant, pe 22 martie curent, în baza unor informații, potrivit cărora, ar fi pretins 15 mii de dolari de la conducătorul unui agent economic pentru a interveni pe lângă alți colegi de-ai săi să adopte o soluție favorabilă într-un litigiu civil.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, procurorii de comun cu ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA), au documentat acțiunile ilicite ale judecătoarei, aceasta fiind reținută și învinuită de primirea a 11 mii de dolari, din suma inițial pretinsă.

Într-un alt episod, potrivit rechizitoriului, susținând că are influență asupra procurorilor, magistrata a pretins de la conducătorul aceleiași firme o mie de dolari pentru a interveni la adoptarea unei decizii într-un proces penal care ar avantaja interesele respectivului agent economic.

La demersul Procuraturii Anticorupție, magistrata a fost suspendată provizoriu din funcție până la rămânerea definitivă a hotărârii în cauza penală în care este vizat.

Fiind audiați de procurori, omul de afaceri și-a recunoscut parțial faptele incriminate, iar magistrata nu şi-a recunoscut vina, refuzând de a face declarații.

În prezent, ambii inculpați sunt cercetați în libertate.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button