MAGAZIN

Dosarul președintelui raionului Dubăsari, trimis în JUDECATĂ. Pentru ce este învinuit

Distribuiți acest articol!

Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată dosarul președintelui raionului Dubăsari Grigore Policinschi, învinuit de abuz în serviciu și cauzarea daunelor în proporții considerabile intereselor publice. Demnitarul, care riscă până la 16 ani de închisoare, pledează nevinovat, transmite IPN.

Procuratura Anticorupție informează că președintele raionului Dubăsari este învinuit de emiterea, cu încălcarea normelor de procedură, a unor decizii de delegare a angajaților Consiliului raional în vizite peste hotare. Totodată, este cercetat pentru încheierea ilegală a unor contracte de achiziționare a serviciilor de asistență juridică și pentru fraudarea licitațiilor publice.

O altă învinuire adusă lui Grigore Policinschi este încălcarea legislației privind secretul de stat, prin aprobarea listei colaboratorilor din subordinea Consiliului raional care urmau să aibă acces permanent la secretul de stat, cu avizarea achitării plăților sub formă de sporuri la salariu în acest scop. Demnitarul mai este învinuit de acordarea nejustificată a adaosurilor salariale, primelor și cadourilor angajaților Consiliului raional, precum și alocarea din fondul de rezervă al Consiliului a ajutoarelor materiale nejustificate diferitor persoane.

Anchetatorii au stabilit că prin respectivele decizii a fost cauzat un prejudiciu considerabil bugetului Consiliului raional Dubăsari, în mărime de aproape 1,5 milioane de lei.

Grigore Policinschi a fost reținut pe 26 septembrie 2017, pe Aeroportul Internațional Chișinău, în momentul în care revenea de la odihnă din Turcia. Peste trei zile, procurorii au emis ordonanța de eliberare a acestuia, fiind-i aplicată măsura preventivă –  obligarea de a nu părăsi țara.

Mai mulți consilieri din raionul Dubăsari au convocat o conferință de presă în care au calificat reținerea lui Grigore Policinschi drept abuzivă și neîntemeiată. Reacții au avut și exponenții societății civile, care au spus că totul pare un joc politic pus la punct de către partidul de guvernare.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button