ExterneIMPORTANTE

DOVADA FOTO/VIDEO. Blindatele rusești au ajuns la hotarul Europei. Ce pregătește Rusia

Distribuiți acest articol!

De la începutul lunii august au început mișcari pe scară largă de trupe și tehnica militara ruseasca pe toata linia frontierei europene a Federației Ruse, de la coasta Mării Baltice din St. Petersburg, la malul Mării Negre în Crimeea, se spune într-un material redactat de grupul de investigatii InformNapalm.

Pe 8 august 2017, locuitorul orasului Sevastopol (Crimeea), Maxim Maiorov, pe pagina sa de Facebook, a atras atenția asupra contextul istoric. El a explicat ca anumite manevre militare reprezinta pregatiri pentru agresiunea rusă împotriva statelor vecine:

„Printr-o stranie coincidență, războiul ruso-georgian din 2008 a fost precedat de manevrele militare din luna iulie ale forțelor armate ruse – “Kavkaz-2008”.

De fapt, nu e nimic surprinzător. Manevrele militare sunt camuflajul perfect pentru desfășurarea contingentului necesar pentru participarea la un conflict armat.

În 2014, Federația Rusă a arătat că exercitiile militare pot servi ca acoperire nu numai pentru pregătirea de război, dar, de asemenea, pentru războiul în sine. De aceea, fiecare manevra militara ruseasca este o potențială amenințare pentru țările vecine.

Aceasta poate fi pur și simplu un exercitiu, dar poate fi si parte a unui plan de agresiune – deschisa sau hibridă. Următoarele exerciții rusești majore „Zapad-2017“ vor începe la granițele noastre în septembrie…”.

La rândul său, voluntarii grupului de investigatii InformNapalm, care monitorizeaza rețelele sociale din Rusia, analizand fotografiile postate au constatat că, de la începutul lunii august 2017, a început o mișcare pe scară largă de tehnica militara ruseasca pe toata linia frontierei europene a Rusiei.

InformNapalm oferă o serie de marturii video si foto care detaliaza concluziile lor:

02.08.2017. Tehnica militara rusa la stația de cale ferată „Liski“, regiunea Voronej

03.08.2017. Tehnica militara la stația de cale ferată „Neklinovka“, regiunea Rostov

03.08.2017. Gara „Serghiev Posad“, regiunea Moscovei

05.08.2017. Stația de cale ferată „Krasnodar-1“, ținutul Krasnodar

07.08.2017. Stația de cale ferată „Zimovniki“, regiunea Rostov

07.08.2017. Stația de cale ferată din orașul Samara

07.08.2017. Coloana la Sankt-Petersburg

07.08.2017. Barajul centralei hidroelectrice Volga, regiunea Volgograd

07.08.2017. Coloana în Crimeea ocupata

08.08.2017. Stația de cale ferată „Nerehta”, regiunea Kostroma

08.08.2017. Stația de cale ferată „Rossosh“, regiunea Voronej

Pentru a stopa agresiunea rusa, Ucraina are nevoie de arme defensive moderne, care sa faca fata în mod eficient gruparii de blindate desfășurate de-a lungul graniței ucraineano-ruse.

Exercițiile Zapad-2017 pot fi un pas spre ocupația și atragerea Belarusului în conflictul armat, crede InformNapalm.

„Probabil că acest transfer masiv de blindate grele din Rusia, spre granița cu Ucraina, a fost cauza recomandărilor recente ale Pentagonului de a oferi Ucrainei arme antitanc și antiaeriene, care sa sporeasca capacitățile de apărare și sa previna invazia rusa. Printre posibilele livrari se precizeaza și armele anti-tanc Javelin. În 2014, armata rusa a invadat și a ocupat 7% din teritoriul Ucrainei. Dar Rusia nu și-a atins scopul primar – controlul întregII UcrainE. Soluțiile diplomatice, propuse de pe pozitie de slăbiciune, care recurg doar la argumente de drept internațional, nu sunt percepute de conducerea Rusiei ca fiind suficient de puternice. Doar o UcrainA puternică și o poziție dură a comunității internaționale sunt în măsură să calmeze agresorul. Pentru a parafraza o expresie populară: „Un cuvant bun si un Javelin sunt mai convingătoare decât doar un cuvânt bun“ – au concluzionat autorii materialului.

Paginaderusia.ro


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button