Actualități

„Dreapta” se transformă în „PUN”. Șalaru și Guțu își unesc forțele

Distribuiți acest articol!

Partidul „Dreapta” nu va mai fi condus de Ana Guțu. Ba mai mult, acesta își schimbă denumirea. Astfel, de acum încolo acesta se va numi Partidul Unității Naționale și în fruntea lui vine fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru, iar Ana Guțu devine prim-vicepreședintele acestui partid. 

Delegații prezenți au luat act de demisia din funcția de Președinte al Partidului Politic ”DREAPTA” a dnei Ana Guțu. În urma acestei decizii, în funcția de președinte executiv a fost ales Dnul Anatol Șalaru, iar în funcția de Prim vice-președinte a fost aleasă Dna Ana Guțu. Congresul a operat modificări la statutul partidului și s-a decis modificarea denumirii Partidului Politic ”DREAPTA” în ”Partidul Unității Naționale”. Aceste hotărâri adoptate în cadrul Congresului sunt urmare a negocierilor cu grupul de inițiativă al Partidului Unității Naționale și reprezentanții Partidului Politic ”DREAPTA”. Deciziile mai sus prezentate, au avut la bază evitarea birocrației și necesitatea reunificării mișcării unioniste din Republica Moldova”, se menționează în comunicatul de presă al formațiunii.

Amintim că, după ce Anatol Șalaru a părăsit formațiunea Partidului Liberal, acesta a început să-și înființeze un nou partid politic. Fostul ministru al Apărării a declarat că acesta este unul proeuruopean.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button