MAGAZIN

Dreptul, finanțele și jurnalismul – primele opțiuni pentru proaspeții absolvenți

Distribuiți acest articol!

Dreptul, finanțele și jurnalismul au fost cele mai solicitate specialități la admitere în universități și colegii, proces care s-a încheiat la 31 iulie. Potrivit datelor Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, pentru un loc la drept au fost depuse câte 18 cereri, la finanțe – câte 15 cereri, iar la jurnalism și procese mediatice – 14 cereri pentru un loc, transmite IPN.

La 9 august curent, toate instituțiile au finalizat sesiunea de bază. În sesiunea de bază au încheiat admiterea Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae. Testemiţanu” și Academia de Poliţie „Ştefan cel Mare”. În celelalte instituții au rămas neacoperite 5293 de locuri, inclusiv 1168 cu finanțare bugetară. Instituțiile de învățământ superior private, la Ciclul I, licență au realizat planul de admitere la nivelul de 42,4%.

Candidații la studii, care din diferite motive nu au putut participa la concurs în sesiunea de bază, vor putea să depună cerere de participare în sesiunea suplimentară la locurile propuse pentru concurs. 16 instituții publice și 11 private propun pentru sesiunea suplimentară de admitere 6618 locuri, 5450 dintre care la contract, în total la 140 de specialități.

Sursa: Radio Chișinău


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button