ActualitățiMAGAZIN

Drochia // Fost inspector fiscal, deferit justiției pentru abuz de serviciu

Distribuiți acest articol!

Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție a finisat urmărirea penală în cauza instrumentată pe faptul abuzului de serviciu soldat cu cauzarea de daune în proporții deosebit de mari, comis de către un fost angajat al Inspectoratului Fiscal de Stat Drochia (actuala subdiviziune teritorială Drochia a Serviciului Fiscal de Stat).

Astfel, ex-inspectorul fiscal va compărea în instanța de judecată sub acuzația de comitere a infracțiunii prevăzute de art.327 alin.(2) lit.b1) CP, pentru faptul că acesta, în mod abuziv și cu încălcarea procedurilor legale, a admis în perioada anilor 2012-2017, eliberarea unor persoane fizice a patentelor de întreprinzător, fără achitarea integrală de către titularii acestora a taxelor de eliberare sau de prelungire a patentelor, precum și în lipsa achitărilor de către beneficiarii de patente a contribuțiilor de asigurare socială de stat. Acțiunile respective ale inculpatului s-au soldat cu cauzarea Inspectoratului Fiscal de Stat (actualmente succesorul de drepturi -Serviciul Fiscal de Stat) a unui prejudiciu în proporții deosebit de mari, în sumă totală de 123 696 lei, precum și cu cauzarea unui prejudiciu în proporții deosebit de mari Casei Naționale de Asigurări Sociale, în sumă totală de 192 562 lei.

Dacă instanța îl va găsi vinovat, făptuitorul riscă o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 1350 la 2350 u.c. sau închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Totodată, în scopul recuperării prejudiciului cauzat prin infracțiune, au fost aplicate măsuri asiguratorii prin aplicarea sechestrului pe bunurile imobile și mijloacele de transport ale învinuitului.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button