MAGAZIN

Duel de vis în finala Champions League 2017 de la Cardiff

Distribuiți acest articol!

Real Madrid și Juventus sunt echipele care au acces în finala Champions League 2017, ce se va disputa la Cardiff pe data de 3 iunie. Acest super duel a fost anticipat încă din faza semifinalelor, nu doar că porneau ca favorite, dar și pentru că în manșa tur, acestea si-au asigurat un avantaj confortabil, care să nu le dea mari emoții în retur.

Chiar și așa, în meciul de aseară, Real Madrid a tremurat în primele 20 de minute, întrucât trupa lui Diego Semione făcea 2-0 încă din minutul 16, prin Saul și Griezman din penalti, iar Atletico mai avea doar un gol de recuperat pentru a duce meciul în prelungiri. Deși au jucat cu mult entuziasm, fiind sustinuți în permanență de fani, minunea nu s-a petrecut, deoarece Isco a reusit să puncteze pentru galactici la finalul primei reprize, și practic trimitea trupa lui Zidane în finala competiției. Chiar dacă într-un final au pierdut cu scorul de 1-2, aceasta probabil a fost cea mai dulce înfrângere într-un derbi al Madridului.

De precizat că aseară a fost ultimul meci de Champions League disputat pe stadionul Vicente Calderon, în sezonul următor, Atletico Madrid, urmând să se mute pe noua arenă, recent finisată.

În ceia ce o privește pe Juventus Torino, aceasta s-a calificat la pas, impunându-se și în returul cu AC Monaco cu 2-1, având inițiativa pe durata întregii partide, monascii nepunându-le mari probleme.

Meciul din finală poate fi unul istoric pentru ambele echipe, pe deoparte, Real Madrid poate deveni prima echipă care câștigă de două ori la rând competiția, în noul format, pe cînd de cealaltă parte, legendarul portar al torinezilor, Gianluigi Buffon, poate câștiga în premieră singurul trofeu major care îi lipsește din fabuloasa sa carieră de peste 20 de ani.

De menționat că cele două echipe s-au întâlnit de 18 ori, iar situaţia este echilibrată: fiecare s-a impus de câte 8 ori, inregistrându-se şi două egaluri. Cea mai mare victorie a Realului a fost în 1962 (3-1). De partea cealaltă, “Bătrâna Doamnă” se poate lăuda cu un 2-0 (2008).

Real madrid are în palmares 11 trofeeie de Champions Legue/ Cupa Campionilor Europeni, pe cînd Juventus Torino doar două, fiecare dintre echipe  având ocazia de a-și adăuga încă unul în vitrină, și să devină regina Europei din acest an.

 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button