MAGAZIN

Duma de Stat: Federația Rusă se obligă să se implice în regiunea transnistreană

Distribuiți acest articol!

Rusia este impusă să se implice în viața regiunii transnistrene. Această opinie este discutată în Duma de Stat a Federației Ruse. Potrivit deputaților ruși, acestea se petrec din motivul activității spontane a SUA în regiune și în apropierea acesteia. Asta după ce SUA a decis să finanțeze Armata Națională și să construiască obiecte militare pe poligonul din Bulboaca, un rol important având și instalarea controlului moldo-ucrainean la Kuciurgan, scrie realitatea.md, cu referire la ultimele evoluții din stânga Nistrului.

Potrivit presei din regiune, acești factori provoacă neliniște la Moscova și panică la Tiraspol, fiind bazată pe relația tensionată dintre regiunea transnistreană și Republica Moldova.

Prin urmare, liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, s-a arătat nemulțumit pentru situația creată la frontieră.

„Tuturor cetățenilor care nu dețin cetățenia Republicii Moldova li se cere să se înregistreze la aceste puncte de trecere și se stabilește termenul de ședere pentru 90 de zile. Iar locuitorii transnistreni vor fi trași la răspundere administrativă”, a declarat Krasnoselski.

Astfel, autoritățile din stânga Nistrului susțin că Moldova grăbește insistent Ucraina pentru a instala controlul total la frontieră. Acestea subliniază că intenția de a deschide încă 12 puncte de trecere a frontierei moldo-ucrainene încalcă grav înțelegerile dintre Tiraspol și Chișinău stabilite anterior.

Presa din nerecunoscuta regiune subliniază că Moldova a ales calea forțării tensiunilor: „Confruntările în această regiune nu mai au loc ca între țările dintr-un conflict înghețat, ci direct între Rusia, SUA și UE. În această situație Transnistria continuă să reziste loviturilor în acest complicat joc geopolitic”.


Distribuiți acest articol!

One Comment

  1. Dacă, coordonatorul Plahotniuc, măcar cât de cât vrea să-și capete o minusculă iertare de păcate din
    partea poporului R. Moldova, el trebue șă-l declare persoană non grata pe tot teritoriul R. Moldova pe
    rechinul imperialist Vladimir Putin. Plahotniuc controlează majoritatea în parlamentul R. Moldova!
    El poate asta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button