Actualități

După ce AUR a reușit să unească toate partidele, iar Țîcu a rămas singur, apar nemulțumiri în teritoriu, vor urma plecări

Distribuiți acest articol!

PUN a refuzat dialogul cu AUR și i-a atacat pe liderii ei într-un mod suburban, iar mai mulți membri PUN din teritoriu sunt nemulțumiți de acțiunile lui Țîcu.

Negocierile AUR – PUN sunt aruncate în aer de atacurile lansate ieri în presă de către Țîcu, Guțu și Șalaru. Toți trei la unison au repetat aceleași minciuni, fakenews-uri și manipulări, că AUR ar fi partid anti-Nato și pro-rusesc. 

Atacurile unioniștilor asupra altor unioniști au făcut deliciul presei pro-rusești și a celei afiliate PAS. Anume de asta au nevoie rușii și moldoveniștii civici, ca unioniștii să se cotonăgească și să pară caraghioși. Merită apreciată maturitatea celor de la AUR care n-au reacționat în niciun fel la campania de fakenews lansată de Țîcu&co.

Din atacurile suburubane ale lui Țîcu&co în care încearcă să-și explice și să scuze refuzul de a uni unioniștii, reținem câteva lucruri care par a fi dintr-un film cu nebuni.

1. Pe de-o parte, ei pretinde că AUR e partid pro-rusesc, pe de altă parte spun că au propus AUR-ului să formeze un Bloc Electoral. Țîcu și Șalaru vor să facă un bloc electoral cu un partid pro-rusesc? Sau mint cu nerușinare, crezându-i pe unioniști proști? 

2. Țîcu pretinde că PUN-ul a lansat primul apelul la unitatea unioniștilor încă în decembrie. A trecut aproape jumătate de an, câte partide unioniste au răspuns pozitiv la apelul lui Țîcu? Niciunul! AUR s-a lansat în R. Moldova la 7 mai 2021, și în 10 zile a reușit să-i atragă de partea sa pe cei din PLR, USB și PL. Dovadă că AUR-ul a reușit să unească forțele unioniste lucide, iar Țîcu rămâne singur pentru că pune orgoliul în fața.

3. Președintele „fondator” al PUN, Anatol Șalaru (ex-PL) se destăinuie ieri în fața tuturor (sursa, min. 6-7): „Decât să ai trei deputați în Parlament care să te erodeze, unioniștii mai bine să stea în afara Parlamentului”. 

Se pare că planul lui Țîcu&Co este să atace AUR pentru că acesta să nu treacă pragul electoral. Despre PUN e clar că nu va trece pragul, o știu și cei din conducerea grupării și membrii simpli, care își manifestă deja nemulțumirea față de refuzul lui Țîcu de a lăsa orgoliile la o parte.

Într-un final, merită reamintit că Țîcu a făcut deja o tradiție să-i atace pe cei cu care pretinde în mod fals că vrea să facă bloc. Cu toții vă aduceți aminte ce epitete folosea la adresa lui Năstase și Sandu, păi și cu ei pretinde că a vrut bloc electoral. Ce avem la final? A vrut să-i convingă pe unioniști să adere la „platforma PUN”, n-a reușit, a vrut bloc cu PAS și P. Da, n-a reușit. Ce i-a reușit? Să creeze ieri câteva titluri care toarnă apă la moara rușilor atacând un partid „AL ROMÂNILOR” care are 11 zile pe scena din R. Moldova.  

Departamentul politic TIMPUL

Comentariu din partea unui cetățean

Costan Buzura Dragii mei. Nu Șelaru sau Țîcu hotărăsc această asociere cu alte partide ci Băsescu. În PUN nu se mișcă nimic fără Băsescu. Deci cum Băsescu să stea la mâna AUR după ce în România AUR i-a dat o lecție la alegerile parlamentare. AUR având un succes de răsunet intrând în Parlament iar partidul lui Băsescu nu. Deci AUR un partid venit de nicăieri i-a trăznit pe coloșii politicii românești: Partidul lui Băsescu, partidul lui Ponta și partidul lui Tăriceanu. Toți cu o carieră politică de peste treizeci de ani și rămânând toți în afara Parlamentului. Dragii mei cred că ați înțeles că dacă PUN nu merge împreună cu AUR, orgoliile lor sunt mai presus de binele poporului și fac jocul lui Dodon si Voronin. Din păcate.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button