Actualități

După Maia Sandu și Dodon îl felicită pe Putin

Distribuiți acest articol!

Actualul și fostul președinte al Republicii Moldova s-au întrecut în laude și lingușeli la adresa președintelui rus Vladimir Putin, uitând totuși că astăzi, 12 iunie, este ziua în care a început primul val al deportărilor staliniste. Nici un cuvânt despre tragedia milioanelor de moldoveni ce au suferit de pe urma urgiei comunisto-bolșevice în declarațiile Maiei Sandu și ale lui Igor Dodon. Se pare că pupatul bocancului ocupantului rus a devenit o tradiție în ultimii 30 de ani în Republica Moldova.

„În numele poporului Republicii Moldova, Vă adresez felicitări cu ocazia Sărbătorii Naționale a Federației Ruse – Ziua Rusiei.”, îi transmite Maia Sandu președintelui rus Vladimir Putin.

„Această zi servește drept bun prilej pentru a confirma disponibilitatea Republicii Moldova de a continua dialogul constructiv și deschis cu Federația Rusă. Sunt convinsă că prin eforturi comune, cooperarea existentă între țările noastre va cunoaște o dezvoltare dinamică continuă, în beneficiul statelor și popoarelor noastre.

Dorindu-Vă succese în activitatea Dumneavoastră, Vă rog să acceptați, Stimate Domnule Președinte, asigurările înaltei mele considerații”, se spune în comunicatul plasat pe site-ul oficial al Președinției.

Ce îi transmite Dodon lui Putin

„Astăzi Federația Rusă sărbătorește Ziua Națională. Federația Rusă este cel mai sincer prieten al nostru și cel mai de nădejde partener strategic. Suntem conectați cu Rusia secole de istorie comună, luptă comună împotriva invadatorilor străini, credință comună și biserică, numeroase conexiuni economice, sociale, umanitare. Nu vom uita niciodată faptele altruiste ale soldaților ruși care au vărsat sânge pentru eliberarea pământului nostru și asistența pe care Rusia a oferit-o poporului nostru în cei mai dificili ani postbelice.Astăzi, sute de mii de concetățeni ai noștri trăiesc și muncesc în Rusia. Rusia iubește și apreciază produsele fermierilor și vinificatorilor moldoveni. Soldații ruși efectuează o operațiune de menținere a păcii în țara noastră – și în mare parte datorită eforturilor lor de aproape 30 de ani nu există sânge pe pământul nostru. În această zi, aș dori să mulțumesc în mod special Federației Ruse pentru că a furnizat Moldovei sute de mii de vaccinuri împotriva coronavirusului Sputnik V  ca ajutor umanitar gratuit, ceea ce a făcut ca țara noastră să depășească vârful Covid-19. Felicit cordial pe președintele rus Vladimir Putin, ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Rusiei în Republica Moldova Oleg Vasnetsov, toți diplomații ruși acreditați în țara noastră, precum și pe toți cetățenii Federației Ruse și toți compatrioții noștri, cărora le este dragă Rusia”, a scris Igor Dodon pe Facebook.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button