Actualități

Efectele adoptării votului mixt. PPE cere Comisiei Europene să stopeze finanţarea R. Moldova

Distribuiți acest articol!

Partidul Popular European condamnă votul de astăzi din Parlamentul Republicii Moldova şi cere Comisiei Europene să reevalueze Acordul de Asociere cu R. Moldova, precum şi să stopeze finanţarea statului nostru.

„Este o ruşine că majoritatea parlamentară a ales astăzi, pentru cetăţenii Moldovei, autoritarismul – nu democraţia, corupţia – nu transparenţa, haosul – nu statul de drept. Este regretabil că 74 de membri ai Parlamentului au ales să consolideze autocraţia Partidului Democrat, cu liderul său Plahotniuc, şi a socialiştilor, în loc să apere interesele poporului”, a declarat preşedintele PPE, Joseph Daul.

Popularii europeni consideră că modificările la Codul electoral au fost votate într-o manieră opacă fără a implica societatea civilă sau opoziţia.

„PPE solicită Comisiei Europene să oprească orice finanţare şi să reevalueze Acordul de Asociere UE-Moldova”, a menţionat Daul.

Astăzi Parlamentul de la Chişinău a aprobat în lectură finală, cu votul a 74 de deputaţi, modificarea Codului electoral şi trecerea la sistemul de vot mixt.


Distribuiți acest articol!

One Comment

  1. Sunt de varsta a trea, cum se spune- un lemn deja ars pe foc, dar am nepoti si vreu si ei sa aiba viitor in tara sa,nu numai Timca. Ma angalez sa ma intretin cu paine si apa, doar ca institutiile europene sa le puie sarma in bot potlogarilor ce au capturat puterea.( Credeti ca lumea a uitat cate voturi a primit la alegeri PDM ?)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button