Actualități

Emiratele Arabe își deschid brațele pentru moldoveni. De când putem zbura spre Dubai fără VIZE

Distribuiți acest articol!

Posibilitatea abolirii regimului de vize pentru cetățenii Republicii Moldova, precum și extinderea relațiilor moldo-emiriene în diferite domenii, au fost discutate la Abu Dhabi de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu Viceprim-ministrul, Ministrul emirian al Afacerilor Interne, Sheikh Saif bin Zayed Al Nahyan. 

În opinia oficialilor, abolirea regimului de vize pentru cetățenii moldoveni va favoriza și mai mult extinderea relațiilor moldo-emiriene, care în ultima perioadă de timp au înregistrat o dezvoltare semnificativă în toate domeniile.

„Abolirea regimului de vize este foarte importantă pentru mediul de afaceri din Republica Moldova, deoarece țara noastră este interesată în promovarea produselor și serviciilor atât pe piata Emiratelor Arabe Unite, cât și în regiunea Golfului Arabic”, a menționat șeful diplomației moldovenești. În context, Ministrul Ulianovschi a accentuat interesul deosebit al mediului de afaceri din Republica Moldova să participe la Expoziția ”Dubai 2020”.

Vicepremierul emirian a apreciat decizia autorităților moldovenești de a deschide Ambasada Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite, accentuând că acest fapt va contribui esențial la impulsionarea relațiilor moldo-emiriene pe toate dimensiunile, inclusiv în procesul de abolire a regimului de vize.

Ministrul emirian a salutat decizia autorităților de la Chișinău de a participa la Expoziția ”Dubai 2020”, considerând că acesta va fi un bun prilej pentru promovarea mărfurilor naționale, stabilirea unor parteneriate noi atât cu companiile emiriene, cât și din alte state ale Golfului.

Sursa: stirilocale.md


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button