Externe

Emmanuel Macron promite definirea clară a rolului public al soției sale

Distribuiți acest articol!

Numărul de colaboratori și mijloace aflate la dispoziția soției președintelui francez, Brigitte Macron, trebuie precizat clar. După ce a promis, în timpul campaniei sale prezidențiale, un statut pentru soția sa, Emmanuel Macron, devenit președinte, a lăsat de înțeles că va preciza clar rolul public al lui Brigitte Macron într-un document la care se lucrează de câteva săptămâni.

Textul documentului ar putea lua forma unui comunicat și ar trebui să precizeze numărul de colaboratori al soției șefului statului, lucru care nu a fost niciodată făcut în trecut. Cristophe Castaner, purtătorul de cuvânt al guvernului, a promis transparența mijloacelor de care dispune.

Brigitte Macron este astăzi înconjurată de un director și un șef de cabinet, Pierre-Olivier Costa și Tristan Bromet, plus încă o asistentă. ”Brigitte Macron primește mai mult de 200 de scrisori pe zi și menține legătura cu cetățenii francezi în cea mai mare discreție”, a asigurat Cristophe Castaner.

Aceste declarații au fost făcute în contextul unei petiții inițiată contra statutului primei doamne a Franței, care a adunat peste 240000 de semnături în doar două săptămâni.

Sursa: Le Monde


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button