ActualitățiBasarabia

Escrocul fugar din Bălți, Maxim Guțu, capturat de SBU în Ucraina

Distribuiți acest articol!

Escrocul fugar din Bălți, Maxim Guțu, care a devenit milionar peste noapte, după ce a tras pe sfoară mai multe persoane, a fost reținut în Ucraina. Acesta se afla pe lista internațională de căutare a Interpol, deja de 5 ani. Informația a fost confirmată de ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Bălți, Svetlana Talpă.

Maxim Guțu este fiul lui Simion Guțu, fostul președinte al Organizației Teritoriale Bălți a Partidului Popular Creștin Democrat, dar și al OT Bălți a Partidului Acțiune și Solidaritate.

Escrocula fost identificat, acum trei săptămâni, de către specialiștii cibernetici ai Serviciului de Securitate din Ucraina, din regiunea Harkov.Pentru a nu fi identificat, Maxim Guțu folosea acte false, își schimba cu regularitate locația. Agenții serviciului de securitate l-au reținut pe criminalul internațional în apropierea reședinței sale temporare din Dnipro.

Și presa din Ucraina a scris despre reținerea acestuia, într-un articol cu titlul: „Serviciul de Securitate din Ucraina a reținut un criminal internațional: un străin a înșelat cetățenii cu un milion de dolari SUA”.

„Un străin în vârstă de 32 de ani se ascundea în Ucraina de răspunderea penală pentru comiterea de fraude în proporții deosebit de mari. Infractorul a folosit documente falsificate ale cetățeanului ucrainean și a schimbat în mod constant locul de reședință”, a scris presa din Ucraina. 

Oamenii legii verifică posibila implicare a acestuia în comiterea unor infracțiuni similare pe teritoriul Ucrainei.

Amintim că, în anul 2016, Maxim Guțu a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Bălți, la 15 ani de închisoare. În perioada 2014-2015, Maxim Guțu a reușit prin înșelăciune să obțină aproape 13 milioane de de lei de la 24 persoane. Printre victime sunt oameni de afaceri, pensionari dar și părinți care și-au pierdut copii deoarece banii destinații tratamentelor au fost luați de Maxim Guțu. Acesta afost arestat preventiv de două ori. Prin deciziile Curții de Apel Bălți, Guțu a fost plasat în arest la domiciliu. După ce a fost plasat a doua oară în arest la domiciliu, acesta a evadat.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button