ActualitățiBasarabia

Europarlamentar român: În schimbul banilor UE se dorește o reformare a administrației publice

Distribuiți acest articol!

În schimbul pachetului de asistență financiară în valoare de până la 600 de milioane de euro, anunțat de Comisia Europeană pentru Republica Moldova, e necesară reformarea justiției și a administrației publice. O spune europarlamentarul român Siegfried Mureșan. Potrivit oficialului, buna desfășurare a scrutinului parlamentar din iulie este prioritatea zero pentru deblocarea sprijinului financiar oferit de comunitatea europeană, scrie IPN. 

„Este cel mai mare pachet de asistență economică oferit vreodată Republicii Moldova de către Uniunea Europeană. E simplu, de la Republica Moldova se dorește justiție corectă, liberă, care să dea aceleași decizii pentru toată lumea. Administrație publică transparentă, competentă, în folosul cetățeanului. Este important ca după alegerile din 11 iulie să existe un Guvern proeuropean care să se apuce imediat de treabă”, a spus Siegfried Mureșan în cadrul unei emisiuni.

Potrivit oficialului, prin anunțul privind alocarea condiționată a banilor, comunitatea europeană nu și-a propus să influențeze preferințele electoratului din Republica Moldova în preajma scrutinului parlamentar anticipat.

Acum două zile, Comisia Europeană a anunțat un pachet de asistență financiară de până la 600 de milioane de euro pentru redresarea economică a Republicii Moldova pentru perioada 2021-2024.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button