MAGAZIN

Europarlamentari ai APCE, în vizită la Chişinău

Distribuiți acest articol!

Coraportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Egidijus Vareikis şi Maryvonne Blondin vor efectua o vizită în Republica Moldova, în perioada 2-5 aprilie. Scopul vizitei este de a evalua gradul de onorare a obligaţiilor şi angajamentelor asumate de Republica Moldova faţă de Consiliul Europei.

Cei doi oficiali se vor documenta în mod special cu privire la pregătirea alegerilor parlamentare și modificările legislative referitoare la democrație, statul de drept și drepturile omului. Agenda vizitei include întrevederi cu președintele Parlamentului Andrian Candu și președinții fracțiunilor parlamentare, dar și discuții la Guvern, Președinție, Centrul Național Anticorupție, Comisia Electorală Centrală, Banca Națională a Moldovei, Consiliul Coordonator al Audiovizualului, Procuratura generală, Curtea Constituțională, discuții cu societatea civilă și reprezentanți ai partidelor extraparlamentare, conform IPN.

Oficialii europeni vor evalua gradul de implementare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană și vor verifica cât de eficient este utilizat sprijinul financiar din partea UE. Delegația Parlamentului European este condusă de Laima Liucija Andrikienė și Siegfried Mureşan.

Totodată, pe 5 aprilie, Parlamentul va găzdui Reuniunea Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană (UE). Deputații moldoveni și europarlamentarii vor face un schimb de opinii cu privire la relațiile UE – Republica Moldova și evoluțiile înregistrate în privința implementării Acordului de Asociere și a reformelor în diferite domenii. Urmare a discuțiilor, va fi adoptată o declarație ce va conține recomandări adresate autorităților Republicii Moldova și structurilor europene. Parlamentul European va fi reprezentat la ședință de către europarlamentarii Andi Cristea, Michal Boni și Norica Nicolai.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button