MAGAZIN

EXCLUSIV! UNIREA SE FACE ÎN TIMP REAL. CJ Bistrița va semna declarația de Unire

Distribuiți acest articol!

Iniţiativa de semnare a Declaraţiilor de Unire ia amploare şi peste Prut. Consiliul Judeţean Bistrița va semnat declaraţia de Unire cu Republica Moldova. Documentul urmează a fi semnat în ședința extraordinară, care va fi organizată pe data de 27 martie, atunci când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire.

În cadrul evenimentului ce a avut loc la Bistrița-Năsăud cu ocazia creării Ligii Aleșilor Locali Unioniști, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan a declarat: “Vom avea o ședință solemnă a CJ Bistrița-Năsăud, care va adopta și o declarație la care vor fi prezenți toți primarii orașului Glodeni, împreună cu președintele raionului. Concluzia este următoarea: noi vom face DECLARAȚIA DE IUBIRE, iar frații noștri preoți vor îndrepta rugăciuni către Dumnezeu, deoarece el e UNICUL care poate îndrepta greșeală făcută la un moment dat.”

Hotărârea vine ca răspuns la un document similar adoptat anul acesta de 108 de primarii din Republica Moldova. În acest weekend, primarii unionişti din Basarabia şi România s-au întâlnit la Iaşi pentru a semna un memorandum pro-unire. După evenimentele de la Iași, oaspeții de peste Prut au asistat la inaugurarea primei capele încălzite cu energie verde la Măgura Ilvei, Bistrița-Năsăud, exemplu ce ar putea fi preluat și de Republica Moldova.

Peste 100 de localităţi din Republica Moldova au votat, până acum, declaraţia de Unire cu România. 

 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button