ActualitățiBasarabiaRomânia

Expert: Apariția partidului AUR la Chișinău este un eveniment istoric

Distribuiți acest articol!

Eugen Popescu, directorul Centrului Român de Studii și Strategii și expert în problematica românilor de pretutindeni, a afirmat în cadrul unei emisiuni că apariția partidului AUR pe scena politică de la Chișinău va grăbi unirea R. Moldova cu România.

„Apariția partidului AUR la Chișinău este un eveniment istoric, deoarece partidul AUR există și în România cu un număr considerabil de deputați și senatori. Această acțiune a partidului AUR de a participa la alegerile de la Chișinău va schimba paradigma jocului legat de Basarabia și cred că această acțiune va grăbi unirea celor două state românești” a declarat Popescu referitor la acuzațiile xenofobe lansate de Voronin.

El consideră că orice vot care va merge către partidul socialist și cel comunist va duce la sărăcirea Republicii Moldova, ceea ce va genera un exod și mai mare al tinerilor. De aceea, susține expertul, „basarabenii trebuie să aleagă un partid nou și un partid care le oferă o perspectivă nouă”.

În ceea ce privește perspectivele integrării în UE, Eugen Popescu susține că „singura posibilitate de integrare europeană a Republicii Moldova este reunirea cu România, iar singurul partid care poate să facă acest lucru este partidul AUR. Este un obiectiv clar pe care îl are acest partid și este practic obiectivul a dus la înființarea acestui partid”.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button