ActualitățiCultură

Expoziția „Un tandem remarcabil: Primarul Carol Schmidt și arhitectul Alexandru Bernardazzi” va fi inaugurată la Muzeul Național de Arte al Moldovei

Distribuiți acest articol!

Muzeul Național de Arte al Moldovei, va inaugura expoziția „Un tandem remarcabil: Primarul Carol Schmidt și arhitectul Alexandru Bernardazzi”, dedicată aniversării de 175 de ani de la nașterea Primarului Carol Schmidt și 190 de ani de la nașterea arhitectului Alexandru Bernardazzi. Această expoziție se înscrie în cadrul Proiectului „Moștenirea cultural-istorică a Chișinăului”.

Expoziția dedicată celor două personalități notorii care au contribuit la dezvoltarea orașului este organizată de Direcția Cultură și Muzeul de Istorie a orașului Chișinău, în parteneriat cu Universitatea de Stat din Moldova, Muzeul Național de Artă, Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Grupul Civic pentru Patrimoniu Cultural, Asociația Națională a Tinerilor Istorici, Revista „Dialogica”, Agenția Națională a Arhivelor.

„Grație acestei conlucrări, au fost pavate străzi și trotuare, au fost amenajate piețe și parcuri, prin utilizarea spațiilor libere și prin punerea accentului pe aspectul arhitectural al orașului. Concetățenii le-au recunoscut meritele celor doi funcționari ai orașului încă de pe când aceștia erau în viață: Alexandru Bernardazzi a primit titlul de „Cetățean de onoare al orașului”, iar cu numele lui Carol Schmidt a fost redenumită strada pe care a locuit cel mai longeviv primar al Chișinăului” a emis un comunicat Primăria municipiului Chișinău.

Expoziția va putea fi vizitată la Muzeul Național de Artă al Moldovei, în perioada 25 iunie-25 iulie 2021, pe adresa: str. 31 August 1989, nr. 115.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button