MAGAZIN

EXTRAORDINAR! Economia “verde”, acum și în Republica Moldova

Distribuiți acest articol!

Cabinetul de miniștri a aprobat Programul de promovare a economiei „verzi” pentru anii 2018-2020 și Planul de acțiuni pentru implementarea acestuia. Programul vizează creșterea eficienței energetice a ţării şi a cotei energiei obținute din surse regenerabile, creșterea suprafeței de terenuri agricole cu producție ecologică și a produselor ecologice exportate, transmite IPN.

Alte acţiuni se referă la promovarea principiilor orașelor verzi, fortificarea sistemului de achiziții publice durabile, includerea educației ecologice și a educației pentru dezvoltare durabilă în programele instituțiilor de învățământ.

Costul pentru implementarea Programului este aproximativ 122,5 mln lei, care va fi acoperit atât din bugetul de stat, cât și prin intermediul altor mecanisme financiare.

Economia verde reprezintă activitatea economică bazată pe conceptul dezvoltare durabilă, pe utilizarea resurselor naturale regenerabile, reducerea consumului de hidrocarburi, unul dintre obiectivele importante fiind protecția mediului.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button