MAGAZIN

Fabrica ”Bucuria” vrea să obțină drepturile asupra a 2 mărci comerciale

Distribuiți acest articol!

Fabrica ”Bucuria” vrea să obțină drepturile asupra a două mărci comerciale. Aceasta s-a adresat în instanță cu o cerere de chemare în judecată a firmei rusești ”Krasnîi Okteabri”, solicitând recunoașterea acesteia ca decăzută din drepturile asupra mărcilor comerciale ”Коpовка” și ”Красная шапочка”, ambele pentru produse de cacao, de confetărie și înghețată, anunță Bizlaw.md.

Reclamanta a mai solicitat ca cheltuielile de asistență juridică sa-i fie suportate tot de  către firma rusă. Ulterior, societatea pe acțiuni ”Bucuria” a mai depus o cerere de completare și concretizare a cerinţelor sale, prin care a solicitat recunoașterea denumirii comerciale verbala ”Красная шапочка”/ ”Scufiţa Roşie”, executată cu caractere latine şi chirilice, ca fiind notorie pe teritoriul Republicii Moldova, încă din anul 1991. Tot aici  fabrica ”Bucuria” vrea înregistrarea mărcii notorii pe numele său, şi includerea acesteia în Registrul mărcilor notorii.

Această cerere va fi examinată direct la Curtea de Apel Chișinău, deoarece inițial, acțiunea a fost depusă în instanța de apel, care a remis cauza, după competență, la Judecătoria Chișinău. Instanța de fond a suspedat procesul și a trimis cauza civilă la Curtea Supremă de Justiție, pentru soluționarea conflictului de competență jurisdicțională. CSJ a hotărât că examinarea cauzei ține de competența Curții de Apel Chișinău.

Sursa: bizlaw.md


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button