ActualitățiExterne

Familia opozantul rus Aleksei Navalnîi hărțuită de serviciile rusești

Distribuiți acest articol!

Agenția Națională de Presă, AGER Press, a anunțat că liderul opoziției ruse Aleksei Navalnîi susține că soția și cei doi copii ai săi sunt hăituiți de serviciile de securitate rusești, dar că lui nu îi este frică să se confrunte cu Vladimir Putin în viitoarele alegeri prezidențiale, indiferent care sunt riscurile, informează vineri agenția de presă Reuters.

Navalnîi, 41 de ani, de profesie avocat, care a organizat cel mai mare protest anti-Putin în timpul alegerilor prezidențiale din martie, a declarat într-un interviu pentru Reuters că intenționează să cheme la demonstrații antiguvernamentale și mai mari.

‘Dispoziția mea este în general una cu adevărat pozitivă’, a declarat Navalnîi. ‘Am 125.000 de voluntari, oameni care ies să demonstreze, ei sunt arestați, literatura de campanie este confiscată. Însă văd că oamenii ne susțin’, a declarat Navalnîi.

Vladimir Putin lider peste o falsă democrație

Vladimir Putin, care domină peisajul politic din Federația Rusă de peste 17 ani și rămâne extrem de popular potrivit sondajelor, nu a confirmat deocamdată dacă va candida pentru un al patrulea mandat, dar mulți cred că va face acest lucru și va câștiga.

‘Aud în mod constant că este imposibil să schimbi ceva și că 86% îl susțin pe Putin. Dar eu nu văd aceste 86%’, a subliniat Aleksei Navalnîi în interviul acordat din biroul său situat la o periferie cenușie a Moscovei. ‘Într-o țară autoritară, un astfel de număr nu este relevant. Va exista o campanie electorală, oamenii vor vedea alternativa și aceste 86% se vor risipi’, și-a exprimat el convingerea.

Aleksei Navalnîi a fost închis de două ori în ultimele luni, pentru rolul lui în organizarea protestelor anti-guvernamentale, i s-a aruncat în ochi cu un lichid caustic, iar anchetatorii au desfășurat percheziții la birourile sale de campanie. De asemenea, poliția a confiscat copii ale ziarului său de campanie și sute dintre susținătorii săi au fost arestați în timpul protestelor și evenimentelor electorale.

Aleksei Navalnîi: „De câte ori poate să-ți fie frică?„

‘De câte ori poate să-ți fie frică?’, glumește Navalnîi, ale cărui birouri situate într-un centru de business sunt înțesate de tineri care lucrează la laptopuri și cu susținători ai săi care transmit dintr-un mic studio pentru canalul lui de televiziune online.

‘Strategia Kremlinului este să ne interzică activitățile. De aceea, acesta este singurul motiv pentru care Putin este susținut, deoarece nimeni nu desfășoară nicio altă activitate politică’, apreciază opozantul rus.

Investigațiile sale cu privire la stilul de viață pe picior mare al înalților oficiali ruși au iritat autoritățile, iar acum Navalnîi afirmă că propria sa familie este ținta unor presiuni constante.

Aleksei Navalnîi are un băiat de 9 ani și o fiică de 15 ani.

‘Serviciile de securitate ne urmăresc. Pe copiii mei, pe soția mea și pe mine. Trec mașini în permanență pe lângă noi. Eu nici măcar nu le mai dau atenție, însă Iulia (soția) este cu adevărat deranjată de aceasta’, declară Navalnîi.

Mai multe detalii găsiți accesând pagina AGER Pres.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button