MAGAZIN

FAO alocă R. Moldova 800 de mii de dolari în cadrul a două programe

Distribuiți acest articol!

Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) oferă Republicii Moldova 800 de mii de dolari pentru consolidarea capacităților producătorilor de pomușoare și pentru dezvoltarea rurală. Ministrul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, Vasile Bâtca, și reprezentantul FAO în Moldova, Raimund Jehle, au semnat marți, 14 noiembrie, două acorduri în acest sens, transmite IPN.

Vasile Bâtca a spus, după ceremonia de semnare a documentelor, că acordul privind consolidarea capacităților micilor producători de pomușoare, în valoare de 345 de mii de dolari, prevede organizarea de instruiri pentru implementarea ultimelor inovații, a tehnologiilor moderne și pentru aplicarea măsurilor de protecție care se impun în dezvoltarea unei afaceri în domeniu. Acordul va fi implementat în perioada noiembrie 2017 – octombrie 2019.

Cel de-al doilea acord, cu un buget de 455 de mii de dolari, va contribui la dezvoltarea capacităților în domeniul agriculturii și politicilor de dezvoltare rurală, la elaborarea de politici publice, realizarea și implementarea a trei proiecte-pilot de dezvoltare comunitară pentru trei comunități. Acordul are perioada de implementare: decembrie 2017 – decembrie 2019.

Reprezentantul FAO în Moldova, Raimund Jehle, a spus că acordurile vizează două direcții foarte importante pentru economia Republicii Moldova. Având în vedere că 58% din populația moldovenească locuiește în zonele rurale, acest sector merită o atenție mai mare. Reprezentantul FAO în Moldova a mai spus că acordurile semnate sunt parte a programului-cadru de suport pentru perioada 2016-2019, semnat în decembrie anul trecut, în cadrul căruia FAO va veni cu asistenta tehnică și expertize oferite de către experții săi.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button