ActualitățiExterne

Fără precedent! Macron creează o unitate de combatere a terorismului

Distribuiți acest articol!

Preşedintele francez Emmanuel Macron a decis, miercuri, înfiinţarea unei unităţi de combatere a terorismului care să contribuie la îmbunătăţirea schimbului de informaţii şi să elaboreze strategii de securitate, informează site-ul agenţiei The Associated Press. 

Decizia a fost luată la o zi după ce un bărbat algerian, doctorand în informatică la Universitatea din Metz, a atacat cu un ciocan ofiţerii de poliţie din faţa Catedralei Notre Dame din Paris.

Noua unitate, intitulată “centrul naţional pentru combaterea terorismului”, este formată din aproximativ 20 de persoane şi va supraveghea toate eforturile de combatere a terorismului. Sediul acesteia va fi la Palatul Elysee și va funcţiona non-stop direct sub autoritatea preşedintelui, ceea ce constituie o situaţie fără precedent în Franța.

Un oficial de rang înalt din cadrul preşedinţiei franceze a precizat că noua structură va stabili în special strategiile de combatere a radicalizării pe internet şi a difuzării online de instrucţiuni privind efectuarea unui atac. Totodată, unitatea se concentra pe situaţia cetăţenilor francezi care au aderat la organizaţia teroristă Stat Islamic în Siria şi Irak, înainte ca aceştia să se întoarcă pe teritoriul Franţei.

Centrul de combatere a terorismului va fi condus de către Pierre de Bousquet de Florian, fostul şef al unei agenţii franceze de contraspionaj.

 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button