Basarabia

Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi

Distribuiți acest articol!

Douăzeci şi cinci de colective de păpuşari din 12 ţări (Republica Moldova, Belarus, Bulgaria, China, Franţa, Germania, Lituania, România, Rusia, Ucraina, Ungaria și Africa) participă la cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Păpuşi „Sub căciula lui Guguţă”, care se desfăşoară la Chişinău în perioada 22-29 mai.

 

Evenimentul este organizat de teatrul Municipal de Păpuşi „Guguţă” parteneri cu Ministerul Culturii, Direcţia Cultură a municipiului Chişinău, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău şi alte instituţii.

Directorul Teatrului Municipal de Păpuşi „Guguţă”, Gabriela Lungu, a menţionat că ediţia a IX-a Festivalului este una aniversară, fiind dedicată mai multor evenimente: Teatrul „Guguţă” împlineşte 25 de ani de activitate, eroul Guguţă – 50 de ani, regretatul păpuşar Victor Ştefaniuc, fondatorul festivalului– 70 de ani de la naştere, maestrul Spiridon Vangheli – 85 de ani de la naştere.

Datorită acestui festival, copiii din Republica Moldova, de orice naţionalitate, au ocazia să vizioneze spectacole în limba lor maternă, iar Teatrul „Guguţă” are misiunea să promoveze arta păpuşărească din ţara noastră la nivel internaţional.

Festivalul se va încheia pe 29 mai cu decernarea premiilor. Spectacolele vor fi apreciate de către un juriu în frunte cu actorul şi regizorul Toma Hogea, profesor la Universitatea „George Enescu” din Iaşi, România.

Sursa foto:TVR Moldova

Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button