MAGAZIN

Festivalul „A ruginit frunza din vii” începe joi în Republica Moldova

Distribuiți acest articol!

Cea de-a X-a ediție a Festivalului Internaționa Coral „A ruginit frunza din vii” începe joi, ora 18.00, la Teatrul Ginta Latină, la Chișinău.  Festivalul este organizat în memoria compozitorului și dirijorului Victor Creangă.

La Festival vor participa 23 de formații musical-corale din Republica Moldova, Macedonia, Bulgaria, Ucraina, Georgia, România. A doua zi, la ora 11.00, în incinta Muzeului de Etnografie și Istorie Naturală, începe competiția internațională, unde participanții își vor etala calitățile vocale la toate categoriile: corul de copii, corul de tineret, coruri mixte, coruri camerale și ansambluri vocale.

În data de 21 octombrie fiecare formație participantă va pune în scenă muzica tradițională și își va reprezenta țara prin muzică și costume naționale. Evenimentul se va desfășura la Palatul Republicii, cu începere de la ora 18.00.

În ultima zi de Festival, în prima jumătate a zilei, formațiile vor merge în mai multe biserici din Chișinău și vor cânta muzică sacră pentru enoriași.
Seara, la ora 18.00, va începe Gala Laureaților, la Filarmonica Națională.

Natalia Barabanșicov, dirijor emerit, a menționat că Festivalul „A ruginit frunza din vii” este unul bine cotat în Europa.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button