MAGAZIN

FOTO // Așa arată Vama Albița după lucrările de reparație a drumului

Distribuiți acest articol!

La aproximativ o lună de la semnarea protocolului cu Direcția Generală a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași, echipele Direcției Regionale Drumuri și Poduri Iași au finalizat lucrările de reparații în vederea desfasurarii circulației în condiții de siguranță la Vama Albița.

Lucrările au vizat frezări, plombări, reprofilări, aduceri la cotă, reparații cu mixtură asfaltică pe suprafețe întinse și corecții de pantă, acestea fiind executate în sistem de regie, cu oameni și autoutilaje proprii și mixtură produsă la statia de la Vaslui, aflată în administrarea DRDP Iasi.

Costul lucrărilor se ridică la aproximativ 4 milioane lei, echivalentul asfaltării a peste 7 km de drum național.

„Așa cum am promis la semnarea protocolului cu Finanțele, în aproximativ o lună  am finalizat reparațiile cu mixturi asfaltice pe suprafețe extinse, urmînd ca să continuăm cu lucrările de estetică, vopsitul bordurilor, astfel încît spre sfîrșitul săptămînii viitoare să ne pregătim pentru efectuarea marcajelor. Această operațiune mai necesită însă ceva timp pentru închiderea porilor mixturii asfaltice, pentru a putea fi aplicată vopseaua. În orice caz, speram ca la începutul lunii iunie să avem o vamă de nivel european. Este darul pe care drumării ieșeni îl fac celor care tranzitează Vama Albiță spre și dinspre Republica Moldova”, a declarat Ovidiu Mugurel Laicu, director general regional al DRDP Iași.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button