MAGAZIN

FOTO//CENTENAR. Marea UNIRE, în imagini la PARLAMENTUL European

Distribuiți acest articol!

Luni s-a deschis expoziţia “România europeană, consecinţă a Marii Uniri de la 1918” în Parlamentul European de la Bruxelles.

Miercuri, 25 aprilie, va avea loc lansarea oficială a expoziției, eveniment la care conferențiari de prestigiu, cercetători și istorici, vor prezenta publicului contextul internațional, mișcarea de idei și acțiunile politice întreprinse pe parcursul anului 1918 de fruntașii partidelor românești din Basarabia, Bucovina, Transilvania, Banat, Crișana și Maramureș, care au dus la unirea cu Regatul României a acestor regiuni, locuite majoritar de români.

În această săptămână la Parlamentul European organizez, cu sprijinul grupului ECR, expoziția de documente de arhivă, scrisori, fotografii și ziare ale vremii: „România Europeană, o consecință a Marii Uniri din 1918”, dedicată aniversării Anului Centenar 1918. Cu această ocazie am invitat la Parlamentul European un grup de vizitatori din România, elevi, profesori, istorici, militari de carieră”, a declarat europarlamentarul Laurențiu Rebega (Pro România), oraganizatorul expoziţiei .

sursa: evz.ro.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button