MAGAZIN

FOTO // Circ ieftin, pentru gură cască la Tiraspol, de 9 mai

Distribuiți acest articol!

Circ ieftin, pentru gură cască la Tiraspol. Trupele ruse de ocupație din regiunea transnistreană au defilat alături de trupele paramilitare separatiste la parada de 9 mai din Tiraspol, ignorând cererea Chișinăului de a se abține de la astfel de evenimente, transmite Romanian Global News.

Potrivit presei transnistrene, la paradă au luat parte peste 600 de militari, iar pentru prima dată au defilat și militarii așa-numitei școli Suvorov, care în ultima perioadă sunt antrenați de către trupele ruse de ocupație. Manifestțiile dedicate zilei de 9 au avut loc în Piața Suvorov din Tiraspol.

La manifestație a participat liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, așa-numitul prim-ministru al regiunii Alexandr Martînov, alături de șeful pretinsului Soviet Suprem, Alexandr Șerba. Printre oaspeții speciali a fost ex-liderul regiunii separatiste Igor Smirnov.

Anterior, autoritățile de la Chișinău au cerut Moscovei să nu-și implice trupele ruse în manifestațiile militare dedicate zilei e 9 mai de la Tiraspol.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button