MAGAZIN

FOTO // DE VIS! 10 destinații de top din România unde poți să îți petreci ziua de 1 Mai

Distribuiți acest articol!

1. Dansează până dimineața pe plaja din Vama Veche

Vama Veche este cunoscută drept un loc în care distracția este ca la ea acasă, mai ales în zilele de sărbătoare. O destinație cu tradiție pentru vacanța de 1 mai, Vama Veche este o stațiune cu de toate. Dacă până acum câțiva ani, Vama era preferată mai mult de tinerii dornici de aventură care preferau cazarea la cort pe plajă, acum lucrurile stau altfel în Vama, si vei gasi aici atat hoteluri ce oferă condiții excelente de cazare, cât și pensiuni pe care poți să le închiriezi integral și în care sa petreci pana dimineața alături de prietenii tăi.

2. Da o tura cu mocanita

Anul acesta de Ziua Muncii este ocazia potrivită să vizitezi Valea Vaserului și să admiri Parcul Natural Munții Maramureșului la bordul unei mocănițe. Peisajele de basm, atmosfera desprinsă parcă din alte vremuri și aerul curat de munte te vor face să te relaxezi și te vor ajuta să îți încarci bateriile. Deși inițial a fost folosită pentru a transporta lemne, astăzi mocănița este una dintre cele mai căutate mijloace de transport de către turiștii care ajung în zonă.

3. Explorează necunoscutul în Canionul Moldoveanu

În Munții Făgărașului se află un loc mai puțin cunoscut în rândul turiștilor români, și anume Canionul Moldoveanu. Această formațiune spectaculoasă compusă din calcare și dolomite este unul dintre cele mai frumoase locuri din centrul țării. Pentru a parcurge întreaga zonă nu ai nevoie de mai mult de o zi, însa noi îți garantăm ca nu te vei plictisi nicio clipă.

4. Relaxează-te într-una dintre stațiunile balneare din țară

Nimic nu este mai plăcut decât un masaj relaxant într-o zi de vacanță. Profită de toate beneficiile apelor termale și de mâinile iscusite ale personalului din stațiunile balneare din România și deconectează-te de la stresul de zi cu zi. Printre cele mai cunoscute locuri în care să te bucuri de astfel de tratamente se află stațiunile: Băile Felix, Sovata, Băile Herculane, Băile Olănești, Vatra Dornei, Amara și Slănic Moldova.

5. Sărbătorește în stil medieval

Transilvania găzduiește unele dintre cele mai frumoase și mai bine păstrate orașe medievale din Europa de Est. Pe lângă Sighișoara și Brașov care sunt cunoscute și în rândul turiștilor străini pentru farmecul aparte și starea excelenta a clădirilor, poți să treci pe lista ta și orașele: Sibiu, Mediaș, Cluj Napoca, Sebeș sau Bistrița.

6. Vizitează “Ținutul Conacelor”

Covasna este cunoscuta drept “Ținutul Conacelor” datorită numărului impresionant de conace și castele. Aproximativ 200 de reședințe ale foștilor nobili se afla pe teritoriul județului Covasna și câteva dintre ele pot fi admirate și din interior. Dacă nu știi ce poți sa faci un weekend întreg in Covasna, îți recomandăm să vizitezi orașul Sfântu Gheorghe și stațiunea termală din zonă.

7. Organizează un picnic la Palatul Mogoșoaia

La doar câțiva kilometri de capitala țării se află un loc excelent în care să îți petreci weekendul prelungit de 1 mai. Poți vizita palatul, te poți plimba liniștit pe malul apei și de asemenea poți să încerci și câteva activități sportive. Profită de spațiul verde din jurul palatului pentru a face un picnic alături de familie sau prieteni.

8. Redescoperă Delta Dunării

O suprafaţă vastă, cu locaţii excelente de unde poţi admira păsările. Canale de apă, lagune, stuf, fără drumuri, poduri sau maşini. Folosiţi o barcă închiriată ca să ajungeţi în cele mai frumoase locuri.

9. Ia-ți doza de sănătate din Salina Turda

O experienţă cam friguroasă dar foarte frumoasă. Dacă ajungeţi acolo luaţi-vă haine mai groase la voi pentru că se află la adâncime destul de mare. Se pot practica diverse activităţi, este un loc potrivit pentru familiile cu copii. Prea multe scări pentru cei mai în vârstă. Şi o linie de transport public din alte oraşe mari surprinzător de bună. Distracţie plăcută!

10. Cunoaște-ți istoria și vizitează Castelul Corvinilor din Hunedoara

Dacă vrei să ştii cum a fost un castel în diferite momente ale istoriei, ăsta e cel mai bun loc în care să vezi aceste lucruri. Este un castel adevărat unde poţi vizita fiecare loc din interior şi unde sunt explicaţii perfecte pentru fiecare dintre obiective. Dacă ai ocazia să vii aici, ar trebui să o faci!


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button