MAGAZIN

FOTO // Moscova IGNORĂ Chișinăul. Armata ocupantă, rusă a defilat astăzi la Tiraspol

Distribuiți acest articol!

Trupele ruse de ocupație din Transnistria au defilat alături de trupele paramilitare transnistrene la parada de 9 mai din Tiraspol, ignorând cererea Chișinăului de a se abține de la astfel de evenimente.

Potrivit presei transnistrene, la paradă au luat parte peste 600 de militari, iar pentru prima dată au defilat și militarii așa-numitei școli Suvorov, care în ultima perioadă sunt antrenați de către trupele ruse de ocupație.  Manifestțiile dedicate zilei de 9 au avut loc în Piața Suvorov din Tiraspol.

La manifestație a participat liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, așa-numitul prim-ministru al regiunii Alexandr Martînov, alături de șeful pretinsului Soviet Suprem, Alexandr Șerba. Printre oaspeții speciali a fost ex-liderul regiunii separatiste Igor Smirnov și deputați din Duma de Stat de la Moscova.

Marele absent a fost al doilea președinte al Transnistriei, Evghei Șevciuk. Manifestațiile s-au încheiat cu un marș al „Regimentului nemuritor”, la care au participat circa 9 mii de oameni dacă e să credem ce spun autoritățile transnistrene.

Anterior, autoritățile de la Chișinău au cerut Moscovei să nu-și implice trupele ruse în manifestațiile militare dedicate zilei e 9 mai de la Tiraspol.

sursa: deschide.md.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button