România

FOTO / Pădurea bujorilor, o minune naturală ascunsă în Teleorman

Distribuiți acest articol!

Despre locurile spectaculoase ale județului Teleorman se vorbește puțin și, în general, fără entuziasm. Alte elemente despre județ au pătruns în conștiința publică și acum toate celelalte aspecte nu se mai văd la fel de limpede ca altădată. Ei bine, noi nu putem ignora nici frumusețile județului, iar unul dintre locurile cu adevărat spectaculoase din Teleorman este Rezervația Naturală Pădurea Troianu, unde este protejat în prezent bujorul românesc, specie pe cale de dispariție. Locul în sine este fabulos, iar cuvintele nu-l pot descrie în totalitate, așa că vă arătăm câteva imagini surprinse în cursul zilei de astăzi, pentru a vă convinge de faptul că Teleormanul este un județ fantastic și într-un sens pozitiv.

Este vorba despre o rezervație de tip floristic și forestier, declarată arie protejată, cu o suprafaţă totală de 71 de hectare, care se întinde între satele Troianu şi Vatra din nordul Câmpiei Boianului, lângă pârâul Urlui. Zona are un potențial turistic fantastic, dar și o poveste istorică, pentru că în această pădure a fost identificat un drum din secolul al II-lea.

Obiectivul principal al Rezervaţiei naturale Pădurea Troianu rămâne, totuși, conservarea florei sălbatice şi protejarea speciei de bujor românesc. În prezent, această rezervaţie naturală este administrată de către Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate.

Bujorul românesc înfloreşte în luna mai, iar perioada de înflorire durează aproximativ zece zile. Floarea are culoarea roşu aprins, cu un număr de 5-8 petale aşezate pe un singur rând.

Cu scopul protejării acestei specii, au fost instituite măsuri de conservare, precum reducerea căilor de acces în pădure și monitorizarea constantă a dăunătorilor.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button