ActualitățiRomânia

FOTO // Steagul UNIRII a trecut Prutul și se îndreaptă spre Chișinău

Distribuiți acest articol!

Stegul Unirii a trecut Prutul. Purtat de un ardelean, un muntean și un moldovean, tricolorul a fost preluat de unioniștii din Republica Moldova. Inițiativa îi aparține Bistrițeanului Francisc Antal, care a parcurs peste 500 de km pentru a aduce Steagul Unirii în capitala Republicii Moldova pe 25 martie, la Marea Adunare Centenară.

Pornit pe 12 martie din județul Bistrița-Năsăud, regiunea Transilvania a României, Steagul Unirii a trecut astăzi Prutul și a ajuns în Republica Moldova. Acum se îndreaptă spre Chișinău.

În după-amiaza de marți, Steagul Unirii a ajuns în Iași. La Palatul Culturii, în fața statuii lui domnitorului român Ștefan cel Mare, simbolul unității celor două maluri de Prut a fost preluat de unioniștii din capitala Moldovei.

Remarcabil este faptul că de la Iași, printre cei care au dus spre vamă Steagul Unirii s-au aflat și doi nevăzători. Este vorba de Gheorghe Bratu din Buzău şi Valeriu Borşan din Galaţi, care au venit la Iași special pentru acest eveniment.

La vama Sculeni cei trei eroi au fost întâmpinați de Președintele Blocului Unității Naționale, Ion Leașcenco, care le-a dăruit un steag al Republicii Moldova și o copie a Actului Unirii din 1918.

Pe întreg traseul Iași – vama Sculeni, cei care au purtat Steagul Unirii au fost monitorizați medical de către Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași, unitate medicală prespitalicească care și-au făcut apariția și la Chișinău, conform celor precizate de directorul organizației,  Marius Grațian-Benchea.


Distribuiți acest articol!

One Comment

  1. Francisc Antal de la Bistrița este etnic maghiar din România și vreau sa vad citi etnici ukrainieni,rusi,gagauzi,bulgari se vor implica în mitingul de la Chișinău?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button