ActualitățiExterne

FOTO / Uraganul Harvey a UCIS 18 persoane. Avertizările se îndreaptă spre Louisiana

Distribuiți acest articol!

Primarul Houstonului, Sylvester Turner, a impus restricţii de circulaţie de la miezul nopţii până la ora 5. Cei care încalcă ordinul vor fi opriţie de forţele de ordine, interogaţi, percheziţionaţi şi arestaţi, a declarat şeful poliţiei din al patrulea oraş ca mărime al SUA.

Decizia a fost luată după ce s-au înregistrat o serie de jafuri în timpul inundaţiilor provocate de uraganul Harvey.

Houstonul, oraşul care se află în centrul catastrofei, rămâne sub ameninţarea constantă a creşterii apelor.

”Suntem încă în faza de răspuns de urgenţă, în care apărarea vieţilor şi asigurarea securităţii locuitorilor este o prioritate”, a subliniat marţi un reprezent de rang înalt al Agenţiei federale pentru situaţii de urgenţă (Fema), într-o teleconferinţă.

”Digul de la Columbia Lakes a fost străpuns”, au anunţat marţi edilii pe Twitter. ”Evacuaţi imediat!!!”.

De asemenea, 3.000 de locuinţe au fost inundate de apa care s-a scurs din barajele Addicks şi Barker, iar mai multe poduri şi drumuri s-ar fi rupt sau dau semne că se vor rupe din cauza greutăţii şi forţei apei.

Locuinţele de pe o rază de 2,4 kilometri în jurul unei uzine chimice din Crosby au fost evacuate, după ce conducerea a anunţat că aceasta a fost inundată şi că există riscul de explozie.

Vârful inundaţiilor urmează să fie atins abia miercuri sau joi. Centrul furtunii urmează să se îndrepte către nord-est, miercuri, şi să lovească sud-vestul Louisianei, unde Trump a declarat luni starea de urgenţă.

Sursa: realitatea.net


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button