MAGAZIN

FOTO/ VIDEO. Ajut-o pe Olesea. Mama ei a preferat băutura în loc să-și crească fiica

Distribuiți acest articol!

Olesea are 7 ani. Mama a lăsat-o demult… spune ea.

Caravana Bucuriei a ajuns la Strășeni. De această dată ne-am propus să o ajutăm pe Olesea Pahomi – copilul cu un zâmbet molipsitor.

Mama Olesei a fost lipsită de drepturile părintești la data de 19 decembrie 2017. De atunci, se află oficial în grija doamnei Valentina, o pensionară din orașul Strășeni care s-a pomenit într-o zi cu fetița la ușă, mama ei lăsând-o nu o dată în grija bătrânei, până într-o bună zi, când a lăsat-o pentru totdeauna… Bunica, așa cum îi zice Olesea, deși aceasta nu-i este rudă, nu s-a descurajat. Din septembrie a trimis-o la școală în clasa I, cu ajutorul autorităților locale, care au perfectat actele necesare.

Doamna Valentina ne-a comunicat că Olesea, când trăia cu mama ei, a văzut ceea ce nu trebuia să vadă un copilaș. Două luni a lucrat cu ea un psiholog, specialistul ajutând-o să treacă mai ușor peste despărțirea cu mama ei și să mai uite de scenele pe care le făcea femeia care a născut-o, grija ei fiind mai mult paharul decât fiica.

Când am întrebat-o pe Olesea despre mama ei, aceasta, cu ochii umezi, ne-a spus că a văzut-o cu mult timp în urmă și că niciodată nu i-a cumpărat nimic, dar nici nu-și dorește.

Bătrâna o crește din pensia ei mică și cu ajutorul fiicei sale care îi mai trimite niște bani.

“Creioane, caiete pentru școală și cărți cu povești”, ne-a răspuns Olesea când am întrebat-o ce-și dorește de la Moș Crăciun.

Doamna Valentina ne-a spus că Olesea mai are nevoie de haine și încălțăminte, pentru că fetița crește văzând cu ochii și nu-i ajung bani să-i procure haine pentru sezon.

Astfel, 10TV te îndeamnă să închei anul 2017 cu o faptă bună, donând pentru Olesea haine, încălțăminte, cărți cu povești, creioane, caiete și desigur doar gânduri bune.

Olesea poartă mărimea 36 la încălțăminte și haine pentru vârsta de 8-9 ani.

Donațiile tale sunt așteptate zilnic, de la ora 9:00 până la 21:00, la redacția 10TV (strada Columna 144 E, intrarea de pe str. Alexandru cel Bun). Pentru detalii suplimentare, sunați la numărul de telefon 078656905 – Marina, reporter 10TV.

Caravana Bucuriei

Caravana Bucuriei a ajuns la Strășeni. De această dată ne-am propus să o ajutăm pe Olesea Pahomi – copilul cu un zâmbet molipsitor, dar cu ochii triști. Fetița nu-și dorește prea multe de sărbători – câteva cărți, caiete și creioane colorate. Aflați în material povestea emoționantă a fetei…

Publicată de 10tv.md pe Miercuri, 20 decembrie 2017

Amintim că 10TV a lansat campania socială Caravana Bucuriei prin care mediatizează cazuri sociale care implică copiii defavorizați și au nevoie de ajutor.

Te-ar putea interesa și:

Ajut-o pe micuța Maria să treacă cu bine iarna friguroasă

 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button