10TVActualitățiExterne

Franța a marcat Ziua Națională cu o paradă militară pe Champs-Elysées, dar cu norme sanitare

Distribuiți acest articol!

După pauza de anul trecut care a fost provocată de pandemie, Franţa a reluat miercuri, tradiţia paradei militare de Ziua Naţională, însă prudenţa totuși a continuat să fie prezentă, în care ţara încearcă să evite un al patrulea val epidemic cu variantă Delta.

În 2020, defilarea de 14 Iulie a fost anulată pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial, fiind înlocuită cu o ceremonie în format redus în Place de la Concorde.

“Câştigăm viitorul” este tema ediţiei din 2021, cu dublă referire la bătălia sanitară purtată de francezi, dar şi la pregătirea necesară a armatei pentru “angajamente mai dure, de înaltă intensitate, sprijinite pe materiale de înaltă tehnologie”, după cum a explicat guvernatorul militar al Parisului, generalul Christophe Abad.

Anul acesta, pe celebrul bulevard parizian Champs-Elysées au revenit militari, drapele şi blindate, dar accesul spectatorilor a fost limitat, cei prezenţi fiind obligaţi să prezinte un permis sanitar şi să poarte mască. Asistenţa a fost redusă la 10.000 de persoane, faţă de 25.000 în vremuri normale.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button