Actualități

Găuri în asfaltul proaspăt turnat pe strada Ion Creangă! Dl. Ceban, cât vă mai bateți joc de noi?

Distribuiți acest articol!

Primarul Ion Ceban își bate joc de cetățenii municipiul Chișinău. Primul strat de asfalt proaspăt așternut pe o porțiune a străzii Ion Creangă este deja plin de găuri. Revoltați, unii locuitori ai capitalei spun că reparația străzii este necalitativă. Același lucru s-a întâmplat și pe strada Albișoara. La nici un an de când au fost efectuate reparații capitale, pe unele porțiuni, asfaltul a fost deja frezat. Semne de întrebare trezește și reabilitarea unui scuar de pe strada Trandafirilor, unde a fost pus pavaj cu defecte, iar acum va trebui schimbat, relatează TV8.MD.

Deși strada Ion Creangă încă nu a fost complet renovată, pe unele porțiuni deja a fost așternut un strat de asfalt de bază, iar găurile nu au întârziat să apară.

„Da la noi s-a făcut vreodată calitativ? Niciodată în Chișinău. Ați văzut că strada Alba-Iulia a fost făcută cinci ani în urmă și s-a distrus și acum și asta…”

„Ia uitați-vă ce groapă. Nu demult au început a face și groapa deja s-a ivit. Nu-i calitativ, fac de mântuială”.

Chiar astăzi primarul general, Ion Ceban, a scris pe pagina sa că a inspectat lucrările de reparație, și consideră că acestea decurg într-un ritm bun, astfel că strada ar putea fi dată în exploatare chiar mai devreme decât se preconiza inițial. Acesta, însă, nu a scris nimic despre găurile din asfalt. Nu știe de ce au apărut găurile nici pretorul sectorului Buiucani, dar acesta dă asigurări că după ce vor mai fi așternute două straturi de asfalt, găurile vor dispărea.

„Drumarii au ceva a lor… Nu cunosc. Dar acolo e abia o etapă de egalizare”.

Iar muncitorii ne-au spus că apariția găurilor ține de fapt de o tehnologie de aplicare a asfaltului.

„Păi acolo va mai fi un strat deasupra. -Dar de ce primul e deja cu gropi? -Nu știu, trebuie să vedem. Poate au făcut găuri pentru legături. -Da e chiar una lângă alta. -Așa și trebuie”.

O situație asemănătoare am surprins-o și pe strada Albișoara, care a fost recent reabilitată. Pe câteva porțiuni de drum, în special în zona podului de pe strada Mihai Viteazul, asfaltul a fost frezat după ce s-a adeverit că a fost așternut necalitativ. Acum o lună, primarul declara că strada a fost examinată de specialiști, iar neconformitățile vor fi în curând remediate din contul antreprenorului.

„Lucrul trebuie dus la sfârșit, ceea ce au făcut ei nu e serios”.

„Ca în Moldova, întâi se face apoi iar se repară”.

Cu năbădăi are loc și reparația unui scuar dedicat victimelor tragediei de la Cernobîl din parcul Valea Trandafirilor. Aici, o parte din pavajul de curând instalat va trebui să fie schimbat, a anunțat primarul.

În urma unei expertize tehnice a pavelelor din scuarul care acum se renovează, s-a constatat că pavajul este unul necalitativ. Se deformează ușor, se fărâmiță, iar înăuntru sunt multe impurități, precum ar fi particule de plastic sau crengi.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button