ActualitățiExterne

Gazprom urgentează construcția „Turkish Stream” de frica SUA

Distribuiți acest articol!

De teama noilor sancțiuni…

Gazprom a început construcția celei de a doua linii a gazoductului „Turkish Stream”, fără să aibă înțelegeri corespunzătoare cu Europa și Turcia, scrie publicația moscovită Vedomosti, cu referire la surse oficiale nenumite, transmite PaginadeRusia.

Pe fundul Mării Negre au fost deja instalate 20-25 de kilometri de țevi, lucrările fiind efectuate de o navă a companiei elvețiene Allseas, în timp ce stocul de țevi este asigurat în flux continuu de trei nave de transport rusești. Anterior, s-a anunțat oficial despre construcția doar a unei singure linii de gazoduct.

Ministrul rus al energiei cofirmă

Ministrul rus al energiei, Alexandr Novak a declarat la 10 iulie că pe fundul Mării Negre au fost trase 50 de kilometri de conductă. Novak a recunoscut că Turcia încă nu și-a dat acordul definitiv asupra punctelor terminus ale gazoductului de pe teritoriul său, dar că „o va face în timpul cel mai apropiat”. Vedomosti scrie că Gazprom se vede nevoit să forțeze construcția gazoductului de teama noilor sancțiuni americane ce ar putea opri realizarea proiectului.

Proiectul „Turkish Stream” prevede construcția a două conducte de transportare a gazelor – una pentru Turcia și alta pentru Europa. Gazoductul ar urma să fie finalizat în 2019.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button