MAGAZIN

GERUL se întoarce în Republica Moldova! Vremea SE RĂCEŞTE BRUSC şi REVIN NINSORILE

Distribuiți acest articol!

Meteorologii atenţionează că în acest weekend vremea în Republica Moldova se răceşte brusc şi revin ninsorile.

După o perioadă cu temperaturi de până la 15 grade Celsius, vremea se schimbă brusc. Potrivit meteorologilor, în zilele următoare se va instala frigul din nou. Vom avea temperaturi de până la minus 13 grade.

“Pe 22 ne aşteptăm pe timp de noapte să fie între minus 8 şi minus 13 grade Celsius. Şi pe timp de zi să oscileze între minus patru, minus nouă grade Celsius. În partea de sud avem şi influenţa ciclonului Sudic care va aduce precipitaţii pe teritoriul nostru. Acestea vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare”, a menţionat Ghenadii Roşca, meteorolog.

Specialiştii spun că agricultorii nu au motive de îngrijoare, pentru că temperaturile scăzute nu vor afecta culturile agricole.

“Recomandăm pentru fermieri să monitorizeze situaţia după aceste îngheţuri. Oamenii nu trebuie să se grăbească cu hrana suplimentară la grâul de toamnă. Eu cred că gerurile care pot fi nu vor avea aşa o putere cum putea să fie mai înainte”, a declarat Boris Boincean, cercetător la Institutul “Selecţia” .

Schimbarea bruscă a vremii se datorează unei mase de aer polar care traversează în această perioadă întreaga Europă. Vremea va reveni la normal abia după data de 24 martie.

Menţionăm că, potrivit sinopticienilor, vremea ploioasă din următoarele zile ar putea provoca inundaţii. Hidrologii atenţionează că în data de 15 şi 16 martie nivelul apei din râuri şi lacuri va creşte semnificativ din cauza precipitaţiilor abundente provocate de un ciclon format în Marea Neagră.

 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button