MAGAZIN

GRAFIC // În 2017, 7000 de infracțiuni au fost comise la beție

Distribuiți acest articol!

Astăzi, Direcția Generală Securitate Publică a Inspectoratului General al Poliției a prezentat prima Harta a Consecințelor Consumului de Alcool pentru anul 2017, care include date despre infracțiunile comise în stare de ebrietate în toată Republica Moldova, segregate pe raioane și municipii, este menționat într-un comunicat al poliției.

Astfel anul precedent au fost comise aproape 7000 infracțiuni în stare de ebrietatea din 32956 de infracțiuni total comise în 2017, ceea ce ar însemna aproximativ 20 la sută. Din acestea, majoritatea sunt infracțiuni considerate ușoare, iar 89% sunt infracțiuni comise în domeniul transportului, unde predomină șofatul în stare de ebrietate.

În același timp, raioanele din regiunea centru a țării, atestă cele mai multe infracțiuni comise în stare de ebrietate, iar în municipiul Chișinău cifra ajunge la 819 infracțiuni.

Harta a fost elaborată cu scopul informării și responsabilizării comunității, societății civile și autorităților competente cu privire la consecințele consumului alcool și respectiv să ia atitudine și să întreprindă acțiuni concrete pentru prevenirea și combaterea acestui flagel.

Totodată, harta va permite o mai bună și eficientă planificare a acțiunilor de prevenire ale Poliției pentru a reduce numărul infracțiunilor comise în stare de ebrietate.

Facem un apel către societate să nu rămână indiferentă față de această problemă a societății și să colaboreze cu instituțiile de resort: poliția, asistentul social, medicul de familie, APL și altele pentru siguranța sa și a comunității sale.

 

Sursa: Deschide.md


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button