MAGAZIN

GUZ, calificat ”pe placului publicului din România” de către ziarul Libertatea din România

Distribuiți acest articol!

Jurnaliștii de la ziarul Libertatea, de la București, au venit la Chișinău pentru a face un inerviu cu GUZ (Ivan Guzu), care se pare că devine tot mai popular în capitala României.

În descrierea făcută de jurnaliști se menționează că: ”Republica Moldova este o pepinieră de artiști care au cunoscut succesul în România. Carlas Dreams, Irina Rimes, The Montans sau Nicoleta Nucă sunt doar câteva numele recente aflate în topurile muzicale. Trupele O- Zone și Zdop și Zdup au făcut istorie. Lista se completează acum cu Guz (Ivan Guzu), un muzician de peste Prut care pare să fie pe placului publicului din România. Melodia sa ”Prefer” are deja aproape nouă milioane de vizualizări pe Youtube. 

Guz le-a dat întânire reporterilor în sala de spectacole de la Teatrul de Revistă Ginta Latină din Chișinău și le-a povestit despre drumul său lung spre România.

”În perioada Academiei am filmat într-un film de lung metraj care se numește „Culorile”. După care cunoscându-l pe Nicu din „Cândul Mâţei” mi-a propus să vin aici, în teatrul asta pentru că aveau nevoie de un băiat care să ştie să cânte la chitară şi să fie cât de cât carismatic. I s-a părut că sunt cât de cât carismatic, într-un PUB ne-am întâlnit, şi-a propus să joc „Ultimul Tramvai” Am rămas aici şi după şase ani „Aflându-mă în Leova am creat o formaţie micuţă, aflându-mă la şcoală am creat o formaţie micuţă şi treptat am ajuns în Chişinău a creat aici o formaţie, două. Apoi, am plecat din ţară am mai creat o formaţie. Am venit înapoi şi am început  să fac un albun solo şi tot din una în alta sunt în Bucureşti, în România. Drumul a fost  foarte lung.”, a povestit artistul. 

Întrebat despre ce îl inspiră atunci când scrie o piesă nouă, Guz a vorbit despre inspirația care-l atinge și asupra căreia gîndește și analizează.

Totodată, Guz a povestit jurnaliștilor și despre artiștii din România care-l inspiră spiritual:

”Am intrat în rap-ul din România și am trecut prin La Familia, Paraziții și Mafia.  Artiștii pe care îi iubesc spiritual…îmi place Delia ca femeie și artist. Îmi place că are vâna asta feminină, nu bărbătească. Îmi place că artistul din ea când apare pe scenă ne maschează brusc, ceea ce ar trebui să facă un artist. Este masca asta de artist care iese pe scenă și preia controlul și respiră cu publicul, îi dă energie publicului. Când nu sunt spectatori, nu e spectacol. Spectatorul face spectacolul și Delia poate.”, le-a spus într-un final artistul.

 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button