MAGAZIN

Huliganism la Sectorul Poliției de Frontieră. Un bărbat a fost reținut

Distribuiți acest articol!

Riscă trei ani de privațiune de libertate pentru purtare inadecvată într-o subdiviziune de frontieră și față de angajații Poliției de Frontieră.

Este vorba despre un bărbat din satul Târnova, r-nul Edineț, reținut pentru comiterea acțiunii de huliganism în Sectorul Poliției de Frontieră Valea Mare. Mai mult, fiind sub influența alcoolului, acesta l-a agresat pe unul dintre polițiștii de frontieră aflat în serviciu, care se apropiase pentru a-l calma, deteriorându-i uniforma și provocându-i vătămări corporale.

Cazul a avut loc în data de 8 iulie curent, când în jurul orei 19.00, un autoturism de model BMW 530, a intrat fără acordul prealabil pe teritoriul SPF Valea Marea. La apropierea angajaților Poliției de Frontieră, șoferul vehiculului a început să prezinte un comportament violent și obraznic. Deoarece bărbatul continua să se manifeste neadecvat polițiștii de frontieră au fost nevoiți să intervină în forță. În timpul reținerii persoanei în cauză, care a opus rezistență fizică, unul dintre polițiștii de frontieră a avut de suferit, fiindu-i deteriorată uniforma și provocate vătămări corporale.

Din cercetările primare s-a aflat că persoana imobilizată este cetățean moldovean de 36 de ani. Aceasta era în stare avansată de ebrietate, având o concentrație de alcool în aerul expirat de 0,72 mg/l.

Pentru fapta sa, bănuitul a fost reținut în temeiul art.166 CPP pentru 72 ore. Conform art.287 al.1 CP al RM – huliganismul, bărbatul riscă amendă în mărime de la 550 la 1050 u.c. sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 3 ani.

Incidentul dat este al treilea la număr de la începutul anului curent, iar cauza este șoferii băuți care intră în conflict cu polițiștii de frontieră. Pentru evitarea neînțelegerilor, Poliția de Frontieră solicită tuturor persoanelor care traversează frontiera de stat sau se află în nemijlocita apropiere de graniță, să manifeste o atitudine conştiincioasă faţă de regulile existente, cât şi roagă ca acestea să se comporte decent și adecvat.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button