10TVActualități

Minune la Ministerul Apărării. Gaiciuc s-a însănătoșit peste noapte și a ajuns de la spital la paradă

Distribuiți acest articol!

Ministrul în exercițiu al Apărării, Victor Gaiciuc, a participat și ieri, și azi la evenimentele ministerului pe care îl conduce, boicotând doar ședința Guvernului care se chinuiește de aproape o lună să aloce banii necesari pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie curent.

După ce a invocat miercuri drept motiv de neparticipare la ședința Guvernului faptul că era la spital, astăzi-dimineață, ministrul apropial al membrului socialiștilor, Igor Dodon, a mărșăluit în fața contingentului de 41 de militari Armatei Naţionale care urmează să se alăture misiunii KFOR din Kosovo, desfășurată sub egida ONU.

„R. Moldova va continua să-și îndeplinească angajamentele asumate la nivel internațional”, a spus de la tribună Gaiciuc, avându-i în spate pe premierul interimar Aureliu Ciocoi și ambasadori străini.

Și ieri, înainte de ședința eșuată a Guvernului, ministrul Gaiciuc a participat la un eveniment în cadrul căruia a înmânat certificate absolvenţilor instituţiilor de învăţământ superior militar de peste hotare.

Amintim că ședința de ieri a Cabinetului interimar de miniștri a eșuat, la eveniment fiind prezenți doar premierul în exercițiu Aureliu Ciocoi și bașcana Găgăuziei, Irina Vlah. Ceilalți miniștri, apropiați lui Dodon, au invocat diverse motive pentru a nu-și îndeplini obligațiunile de serviciu.

Ministrul interimar al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, de exemplu, a invocat o „vizită în teritoriu”, deși instituția nu a făcut public niciun comunicat de presă în acest sens, așa cum face de obicei. Abia astăzi s-a anunțat o deplasare la Leova.

Gaiciuc și Perju au fost consilieri prezidențiali ai lui Igor Dodon, până a ajunge în Guvernul lui Ion Chicu votat de socialiști. Totodată, Igor Dodon este nașul de cununie al fiului ministrului în exercițiu al Apărării, Victor Gaiciuc.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button