Actualități

Igor Dodon: Ruşii se mândresc mai tare că sunt cetăţeni ai Republicii Moldova decât românii

Distribuiți acest articol!

Igor Dodon nu ezită în continuare să vorbească despre problema unionismului ce ar exista la Chişinău. Preşedintele afirmă că a fost felicitat de omologul său român, Klaus Iohannis, cu prilejul aniversării Zilei Independenţei a Republicii Moldova, fapt ce-l face să creadă că politica unionistă nu este dusă la nivel înalt în România, dar de anumite cercuri politice.

„Unioniştii şi românii sunt minoritate naţională în Republica Moldova. Apropo, mai mică ca alte minorităţi. Eu am spus-o de mai multe ori, eu stimez orice cetăţean al Republicii Moldova şi noi trebuie să avem această abordare (…) cel care se consideră şi se numeşte român este dreptul lui, dar noi suntem moldoveni. Marea majoritatea a cetăţenilor Republicii Moldova se consideră moldoveni”, a declarat Igor Dodon într-o ediţie specială de la NTV-Moldova, duminică, 27 august.

Şeful statului afirmă că „ruşii, ucrainenii, găgăuzii, bulgarii, ei se mândresc mare tare că sunt cetăţeni ai Republicii Moldova, decât cei care se numesc români şi ei într-adevăr sunt statalişti ai Republicii Moldova”.

Dodon a dat o replică şi celor care susţin că în Găgăuzia ar exista tendinţe separatiste.

„Băieţi, ei sunt mai statalişti ca voi. Ei sunt mai mari cetăţeni ai Republicii Moldova, mai destoinici decât voi, unioniştilor, cei care vor lichidarea statului”.

Adevarul.ro


Distribuiți acest articol!

2 Comments

  1. Igor Pudelovici, cum dracu’ sa fii mandru cu un presedinte ca tine? “mai mica ca…” – fi-mi-ar scarba de “moldoveneasca ta…

  2. “Marea majoritatea a cetăţenilor Republicii Moldova se consideră moldoveni” … De ce încurci, măi băiețele, coada vacii cu ștampila primăriei. Marea majoritatea a cetăţenilor Republicii Moldova se consideră moldoveni după etnie, dar după naționalitate sunt români. Jumătățile tale de adevăr sunt propagandă. În Ardeal (Transilvania) trăiesc ardeleni după etnie și români după naționalitate, în Banat trăiesc bănățeni după etnie și români după naționalitate, în Iași, Bacău Constanța trăiesc moldoveni după etnie și români după naționalitate,ș.a.m.d. Iești politician, nu istoric, unde te bagi în tărâță….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button