Actualități

IGOR GROSU. Toată viața a fost plătit din banii ONG-urilor străine. A trăit numai din banii moldovenilor

Distribuiți acest articol!

Cine este de fapt Igor Grosu președintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și posibil viitorul premier al Republicii Molodova în realitate? Dacă citești atent presa de la Chișinău nicăieri nu figurează banii încasați de la un ONG controlat din laboratoarele spionajului german și faptul că este cetățean român deși în spațiul public partidul său susține teza moldovenismului primitiv la fel ca Dodon, Voronin și alți bandiți care au condus țara timp de 30 de ani.

Igor Grosu a trăit din banii ONG-urilor străine și pe spatele moldovenilor ca o ”căpușă”

Igor Grosu este președinte al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și deputat al fracțiunii PAS. În 2003, Grosu a exercitat funcția de coordonator de proiect la Ministerul Economiei. În decembrie 2003– iunie 2004, a fost manager de proiect la Ministerul Economiei, iar din 2004 până în 2008, a ocupat postul de șef al Secretariatului Consiliului pentru Participare din cadrul Ministerului Economiei. În august–septembrie 2008, Igor Grosu a fost șef al Secretariatului Consiliului pentru Participare, Departamentul pentru Analiza Politică al Cancelariei de Stat, PNUD. În 2009–2012, a fost expert principal în cadrul Cancelariei de Stat. În perioada 2005–2012 a deținut funcția de membru al Consiliului de Administrație „Amnesty International Moldova”.

Igor Grosu

Grosu a ocupat funcții de conducere în organizații neguvernamentale: Amnesty International Moldova, Centrul național de asistență și informare a ONG-urilor din Moldova “CONTACT”, Asociația Pro-Democrație, Consiliul Național al Tineretului din Moldova și Centrul de analiză și evaluare a reformelor și celebra Konrad Adenauer Stiftung.

Acesta a fost și viceministru al Educației în perioada în care instituția era condusă de Maia Sandu. În august 2015 premierul Valeriu Streleț îl eliberează din funcție, „în baza cererii de demisie”, iar câteva zile mai târziu îl numește consilier principal de stat al Prim-ministrului în domeniul științei, educației, ocrotirii sănătății şi protecției sociale, funcție în care rezistă câteva luni, când este eliberat de premierul interimar Gheorghe Brega.

Ulterior, Grosu s-a alăturat Maiei Sandu, fiind unul dintre fondatorii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și devenind secretarul general al noii formațiuni.

La scrutinul parlamentar din februarie 2019, Grosu a candidat din partea Blocului electoral ACUM pe circumscripția nr. 20 – Strășeni, format de PAS și Platforma Demnitate și Adevăr, dar a fost surclasat de democratul Pavel Filip, premierul în exercițiu la acel moment. Cu toate acestea, Grosu a reușit să acceadă în Parlament pe lista națională a blocului ACUM, în care a fost inclus pe poziția a patra.

După ce Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale și a părăsit postul de lider PAS la sfârșitul anului 2020, Grosu a fost ales în calitate de președinte al partidului. Nici fosta sa șefă nu e străină de combinațiile subordonate ong-urilor străine, dar acesta este un alt subiect.

Cum arată în realitate declarația de avere a președintelui PAS

Igor Grosu a încasat de la Konrad Adenauer, PAS și A.O. forumul pentru Transparență, Implicare și Schimbare nici mai mult nici mai puțin de 320.992 lei. În timp ce acuzau bandiții din PSRM că primesc bani de la Moscova oamenii PAS primeau sume importante de bani de la Berlin. Se pare că totuși HOȚII au un singur subiect comun: BANII. Singurii care suferă din pricina hoțiilor politicienilor sunt moldovenii.

A venit momentul ca moldovenii să aibă parte de un altfel de politică, o politică pentru oameni, nu de a schimba niște hoți cu alți hoți. La aceste alegeri schimbarea o pot face oamenii, iar singura direcție este România și Uniunea Europeană. Nu se poate ca moldovenii să aibă salarii de câteva sute de euro în timp ce în țările europene salariul este de mii de euro.

Grosu Igor – Declaratia de Avere by FreePress on Scribd


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button