Actualități

Încă o cutie de rezonanță rusească în Basarabia! De ce Trinitasul nu trece Prutul?

Distribuiți acest articol!

“Moscova va mai avea un canal TV, al Patriarhiei din preajma Kremlinului, în Basarabia. Este un motiv solid că Trinitas TV să aibă curajul să treacă Prutul, pentru a nu-i lăsa pe basarabeni la cheremul propagandei moscovite prin Biserică“, scrie Vlad Cubreacov pe contul sau de facebook, preluat de Romanian Global News.

Mitropolia Chişinăului subordonată Moscovei, a anunţat luni pe site-ul oficial că „în scurt timp, pe teritoriul Republicii Moldova, își va începe activitatea un post TV creștin-ortodox, autohton”.
Licenţa pentru canalul NIKA TV a fost aprobată săptămâna trecută de Consiliul Audiovizualului (din Republica Moldova).

Declarativ, televiziunea se adresează publicului larg şi are ca obiective: promovarea valorilor creștine ortodoxe, educarea tinerei generații în baza moralei și eticii creștine, promovarea consensului civil în societate etc.

Postul va fi administrat de preotul Serghei Jelihovschii de la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din satul Sălcuța, raionul Căușeni.

Emisiunile vor avea tematică socială, culturală și ortodoxă, iar o parte dintre ele vor fi realizate de clerici și voluntari….

Ce uită comunicatul să anunțe este că postul de radio controlat de Moscova va servi intereselor Rusiei în spațiul basarabean și va fi încă o cutie de rezonanță a Kremlinului dincolo de Prut.

rgnpress.ro


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button