MAGAZIN

Începând cu 1 septembrie, noile autobuze şcolare vor fi puse în circulaţie

Distribuiți acest articol!

Astăzi au fost înmânate oficial cheile șoferilor care vor conduce cele 6 autobuze școlare donate de către Guvernul român. Începând cu noul an de studii, circa 1000 de elevi vor deveni beneficiarii acestei donații. Acestea urmează a fi repartizate școlilor din municipiu și din raion.

Șeful Direcției Învățământ, Ghenadie Donos, a declarat că comisia nu a luat o hotărâre definitivă în privința repartizării lor. “Autobuzele sunt noi și le vom pune în circulație pe drumuri mai bune. Nu vom permite ca acestea să fie deteriorate, astfel cum s-a întâmplat în alte cazuri”, spune Donos.

“Un microbuz poate face câteva rute. Acest fapt va facilita transportarea a circa 1000 de copii către instituțiile de învățământ de circumscripție. Astfel, vor fi economisiți banii care erau destinați arendei autobuzelor, în acest sens câteva zeci de contracte de prestări servicii de transport vor fi reziliate, ceea ce ne va permite să oferim servicii de calitate elevilor”, a specificat șeful direcției.

Printre școlile care vor beneficia de donație sunt cele din localitățile Soloneț, Tătărăuca Veche, Zastânca, Voloave, Parcani și altele. De către Guvernul din România au fost donate 26 de autobuze școlare, care au fost repartizate mai multor instituții de învățământ din țară, dintre care 6 au fost destinate școlilor din Soroca.

 

sursa:Observatorul de Nord.md


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button