Actualități

Începând de luni, va fi reluat traficul prin toate punctele de trecere a frontierei

Distribuiți acest articol!

Începând cu ziua de luni, 24 mai 2021, de la ora 08:00, traficul prin toate punctele de trecere a frontierei de pe segmentul moldo-român și moldo-ucrainean va fi restabilit atât pentru călători, cât și pentru transportul de mărfuri, informează Serviciul Vamal al Republicii Moldova.

Potrivit informațiilor, singurul punct de trecere a frontierei care rămâne nefuncțional este Lipcani-Rădăuți Prut, din cauza că partea română nu reia, deocamdată, activitatea acestuia.

Reprezentanții Serviciului Vamal al Republicii Moldova menționează că anterior, în scopul prevenirii răspândirii infecției COVID-19, dar și ca răspuns la deciziile autorităților din țările vecine, din data de 14 martie 2020, a fost sistată activitatea mai multor puncte de trecere a frontierei cu România și Ucraina. Până în prezent, doar 33 din cele 81 de puncte de trecere a frontierei erau deschise traficului.

În continuare, la trecerea frontierei de stat se mențin anumite restricții de circulație, impuse în perioada de pandemie.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button